HMP Group: Een Visuele Identiteit die Technologie en Menselijkheid Combineert

Een Nieuwe Visuele Identiteit voor HMP Group

De graphics zijn direct geïnspireerd door het mechanische universum van het bedrijf. Het doel is om emotie te creëren in een zeer specifiek domein, waarbij het een prioriteit was om het de klanten gemakkelijk te maken. M4U heeft zichzelf uitgedaagd om de perfecte combinatie te vinden tussen een technische visuele identiteit en een meer menselijke benadering.

HMP Group, een toonaangevend bedrijf in de technologische sector, heeft onlangs een nieuwe visuele identiteit gelanceerd die hun kracht en expertise benadrukt. Het ontwerp, gemaakt door ontwerper Fanny De Bray, combineert technologie en menselijkheid op een unieke en boeiende manier.

De nieuwe visuele identiteit van HMP Group is geïnspireerd op het mechanische universum van het bedrijf. De graphics zijn ontworpen om emotie op te roepen en tegelijkertijd de complexiteit van de technologie die ze vertegenwoordigen te vereenvoudigen. Het was belangrijk voor het bedrijf om een visuele identiteit te hebben die zowel technisch als menselijk was, en M4U heeft met succes deze balans bereikt.

Het logo van HMP Group is ontworpen om de kracht van het bedrijf te benadrukken. De letters zijn gemaakt op dezelfde manier als het bedrijf ze op hun producten stempelt, waardoor er een sterke visuele verbinding ontstaat. In de achtergrond van het ontwerp zijn schetsen en schema's te zien die het wereldwijde begeleidingsaspect van HMP Group vertegenwoordigen. Elk expertisegebied van het bedrijf wordt gesymboliseerd door een pictogram en een specifieke kleur, die in samenwerking met de klant zijn gekozen om de verschillende diensten beter te begrijpen en te benadrukken.

De nieuwe visuele identiteit van HMP Group is toegepast op verschillende media, zowel digitaal als gedrukt. Het logo is aangepast om beter te passen bij elk medium waarop het wordt weergegeven, of het nu een website, app, boek of visitekaartje is. Dit zorgt voor consistentie en herkenbaarheid in alle communicatie-uitingen van het bedrijf.

Het ontwerpproces van de nieuwe visuele identiteit van HMP Group begon in januari 2019 en werd in september 2019 afgerond. Gedurende deze tijd werden verschillende onderzoeken uitgevoerd om de identiteit van het bedrijf en de gewenste emoties en associaties te begrijpen. Het resultaat is een visuele identiteit die de technologische kennis van HMP Group benadrukt en tegelijkertijd de menselijke kant van het bedrijf laat zien.

Het ontwerp van HMP Group heeft al erkenning gekregen in de ontwerpwereld. Het ontving de Iron A' Design Award in 2021 in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van HMP Group wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken in de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Met hun nieuwe visuele identiteit heeft HMP Group een sterke en herkenbare uitstraling gekregen die zowel hun technologische expertise als hun menselijke benadering weerspiegelt. Het ontwerp van Fanny De Bray heeft de perfecte balans gevonden tussen technologie en emotie, en zal ongetwijfeld een positieve indruk achterlaten op zowel klanten als de ontwerpwereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fanny De Bray
Afbeeldingscredits: Photographer: Maxime Huriez
Projectteamleden: Creative Director: Fanny de Bray Graphic Designer: Anna Cesa Web Developer: Damien Virot Brand Strategist: Amandine Lantelme
Projectnaam: Hmp
Projectklant: Fanny De Bray


Hmp IMG #2
Hmp IMG #3
Hmp IMG #4
Hmp IMG #5
Hmp IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp