Math Alive: Een Innovatief Digitaal Programma dat Wiskunde tot Leven Brengt

Een Unieke Benadering van Wiskundeonderwijs

Math Alive is een interactief wiskunde leerprogramma waar abstracte wiskundige concepten worden gepresenteerd als fysieke objecten in een virtuele wereld. Het merk heeft als doel om wiskunde effectiever te onderwijzen door middel van een digitaal programma waar studenten wiskunde kunnen aanraken en ermee kunnen experimenteren in materiële vorm. Het logotype is ontworpen met naadloze vloeiende lijnen, die het concept van het merk weerspiegelen om abstracte wiskundige concepten tot leven te brengen.

Math Alive is een innovatieve benadering van wiskundeonderwijs die studenten helpt om abstracte concepten beter te begrijpen. In plaats van alleen maar formules en vergelijkingen te bestuderen, stelt Math Alive studenten in staat om wiskunde te ervaren als een tastbare en visuele taal. Door middel van interactieve digitale communicatie kunnen studenten wiskunde aanraken en ermee experimenteren, waardoor ze een dieper begrip van de materie krijgen.

Het logo van Math Alive is geïnspireerd op parabolische grafieken uit de wiskunde. De letters A en V zijn verbonden met een continue lijn, die de interactie tussen een docent en een student illustreert. Het logo straalt de boodschap uit dat Math Alive gebruikers begeleidt om meesters in de wiskunde te worden. De sleutelbeelden van het merk vertegenwoordigen de transformatie van abstracte wiskundige concepten naar driedimensionale afbeeldingen.

Wat Math Alive onderscheidt van andere wiskundeonderwijsprogramma's is de nadruk op de tastbare en visuele aspecten van wiskunde. Door abstracte concepten te vertalen naar fysieke objecten in een virtuele wereld, maakt Math Alive wiskunde toegankelijker en boeiender voor studenten. Het programma stelt studenten in staat om te leren door middel van hands-on ervaringen en experimenten, waardoor ze een dieper begrip van de materie krijgen.

De technologie achter Math Alive is gebaseerd op het idee dat wiskunde een taal is die logica en rationeel denken uitdrukt. De ontwerpen voor Math Alive gebruiken levendige kleuren en dynamische vormen en lijnen om deze twee concepten over te brengen. Het resultaat is een visueel aantrekkelijk en interactief programma dat studenten helpt om wiskunde op een leuke en boeiende manier te leren.

Om ervoor te zorgen dat het merk consistent en herkenbaar is, heeft Math Alive een merkidentiteitsrichtlijn opgesteld. Deze richtlijn bevat specificaties voor het logo, zoals minimale ruimte, minimale grootte, kleurenpalet en lettertypen. Het logo van Math Alive heeft een aspectverhouding van 1,8 op 1 en maakt gebruik van het lettertype Gotham, dat een compacte en gedurfde stijl heeft die past bij het merkconcept.

Math Alive is ontwikkeld door het ontwerpteam Brand Core - Visang, onder leiding van creatieve planner Ji-Hyun Seo en ontwerper KyungHye Shin. Het project begon in april 2020 en werd in augustus 2020 voltooid in Seoul, Zuid-Korea.

Math Alive heeft verschillende uitdagingen overwonnen bij het ontwerpen van een visuele identiteit die zowel jong en leuk is als professioneel als educatief technologie merk. Het evenwicht tussen deze twee aspecten was essentieel om de doelgroep van studenten aan te spreken en tegelijkertijd de expertise van Math Alive als een toonaangevend merk in de educatieve technologie sector te benadrukken.

Math Alive heeft internationale erkenning gekregen voor zijn innovatieve benadering van wiskundeonderwijs. In 2021 werd het bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke creaties die de ontwerper's genie en wijsheid weerspiegelen en een significante impact hebben op de wereld.

Math Alive is een baanbrekend digitaal programma dat wiskunde tot leven brengt en studenten helpt om abstracte concepten beter te begrijpen. Door middel van interactieve digitale communicatie en visuele hulpmiddelen stelt Math Alive studenten in staat om wiskunde te ervaren op een tastbare en boeiende manier. Met zijn innovatieve benadering van wiskundeonderwijs heeft Math Alive internationale erkenning gekregen en blijft het een toonaangevend merk in de educatieve technologie sector.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: VISANG
Afbeeldingscredits: Shutterstock, Clipart Korea
Projectteamleden: Creative Planner: Ji-Hyun Seo Designer: KyungHye Shin
Projectnaam: Math Alive
Projectklant: VISANG


Math Alive IMG #2
Math Alive IMG #3
Math Alive IMG #4
Math Alive IMG #5
Math Alive IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp