W-3E Mask: Een Futuristische Uitdrukking van Emotie

Een Unieke Benadering van Mondkapjes

Tijdens de epidemie verzegelden mondkapjes de emoties van mensen, waardoor het al depressieve leven nog kouder werd. Ik hoop dat zelfs het dragen van een mondkapje de gevoelens van ons allemaal kan overbrengen en dat het ons warm kan maken in deze koude epidemie. Wegwerpmaskers verspillen middelen. Ik hoop dat het mondkapje de filterelementen kan vervangen voor hergebruik, met aandacht voor het milieu en energiebesparing.

Het W-3E Masker, ontworpen door Shengtao Ma, biedt een revolutionaire benadering van mondkapjes. Het is uitgerust met een ingebouwde kleine projector die via gezichtsherkenning en stemtoon expressiepatronen genereert, waardoor het mondkapje volledig transparant kan worden. Dit zorgt ervoor dat de communicatie niet wordt belemmerd en dat de ware emoties van de drager worden weergegeven.

Om de problemen van ademhalingsproblemen en communicatie op te lossen, zijn er filterventilatoren en luidsprekers aan beide zijden van het mondkapje geïnstalleerd. De filterelementen aan beide zijden kunnen indien nodig worden vervangen. Bovendien zijn er aan de achterkant van het mondkapje basisbedieningsknoppen en een scherm dat de lichaamsstatus van de gebruiker in real-time weergeeft.

Het mondkapje is gemaakt van transparant materiaal aan de voorkant, met rubberen materiaal eromheen. Het contact met de huid aan de binnenkant is gemaakt van siliconenmateriaal. De achterkant van de nek is bedekt met leer, en de bovenste verstelbare band is gemaakt van transparant elastisch rubbermateriaal.

Met afmetingen van 170 mm breed, 180 mm diep en 100 mm hoog is het W-3E Masker groter dan een normaal N95-masker, maar het is ergonomisch ontworpen om perfect op de huid aan te sluiten.

Het W-3E Masker is niet alleen functioneel, maar ook een statement op zich. Het combineert veiligheid, technologie, persoonlijkheid, plezier en comfort in één ontwerp.

De interactie met het W-3E Masker is eenvoudig. Gezichtsherkenning en de stemtoon van de gebruiker genereren expressiepatronen die overeenkomen met de emotie van de gebruiker. De filterventilatoren aan beide zijden worden eenvoudig bediend door op de knop te drukken, en de filterelementen kunnen worden vervangen.

Het project voor het W-3E Masker begon in juni 2020 in Anhui en werd voltooid in februari 2021 aan de Qingdao University of Technology. Het is een industrieel ontwerp dat tot stand is gekomen om het probleem op te lossen dat het moeilijk is om gezichtsuitdrukkingen over te brengen bij het dragen van een mondkapje tijdens de epidemie en het probleem van benauwdheid en ademhalingsproblemen. Het project is geïnspireerd door de projector in de bioscoop en heeft als doel de uitdrukking in het mondkapje te projecteren om het probleem op te lossen. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar het verbruik van mondkapjes om de wegwerpcultuur te veranderen en zo een bijdrage te leveren aan een meer milieuvriendelijke wereld.

Het ontwerpproces van het W-3E Masker kende zijn uitdagingen. Aanvankelijk was het plan om een display in het mondkapje te integreren, maar de kosten voor een gebogen scherm waren te hoog en niet geschikt voor het grote publiek. Geïnspireerd door de bioscoopprojector is er een kleine projector aan de binnenkant van het mondkapje toegevoegd. Met behulp van een mobiele telefoon kan de gebruiker de expressiepatronen bewerken en deze projecteren in het mondkapje, waardoor een gepersonaliseerde ervaring voor jongeren mogelijk wordt gemaakt.

Het W-3E Masker heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. Het heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Futuristisch Ontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het W-3E Masker combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een unieke manier en draagt bij aan een betere wereld.

Het W-3E Masker is niet zomaar een mondkapje. Het is een statement van expressie en technologie. Het biedt een oplossing voor de beperkingen van traditionele mondkapjes en brengt emoties over in een tijd waarin communicatie steeds belangrijker wordt. Het W-3E Masker is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een betere en meer verbonden wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shengtao Ma
Afbeeldingscredits: Shengtao Ma
Projectteamleden: Instructor:Ping Ai
Projectnaam: W-3E Mask
Projectklant: Shengtao Ma


W-3E Mask IMG #2
W-3E Mask IMG #3
W-3E Mask IMG #4
W-3E Mask IMG #5
W-3E Mask IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp