Aura: Een Minimalistische Staande Ventilator met Tijdloos Design

Een Nieuwe Benadering van Ventilatoren door Marco Gallegos

Deze That and The Other GmbH

De Aura is een staande ventilator die minimalistisch design combineert met functionaliteit en duurzaamheid. Ontworpen door Marco Gallegos, biedt deze ventilator een nieuwe gebruikerservaring en verandert het de manier waarop we omgaan met dit alledaagse object.

Het ontwerp van de Aura is geïnspireerd op het idee dat we de manier waarop we interageren en waarde toekennen aan alledaagse objecten kunnen veranderen door middel van goed design. Het resultaat is een onverwacht ontwerp met een andere materiaalkeuze en ongebruikelijke verhoudingen. Dit nieuwe ontwerp creëert een compleet nieuwe gebruikerservaring en versterkt de emotionele band tussen gebruikers en het object.

De Aura heeft een elegante en minimalistische uitstraling die moeiteloos past in verschillende ruimtes en architecturale stijlen. Met een hoogte van 2,4 meter en een unieke propellergeometrie verplaatst de Aura grote hoeveelheden lucht bij lage snelheden, waardoor de kamer geruisloos wordt gevuld met een zachte, aangename bries.

De materialen van de Aura zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun schoonheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De rotorbladen zijn gemaakt van gelaagd berken- en essenhout, waardoor ze hun vorm behouden en tegelijkertijd het vakmanschap van houtbewerkers vieren. Het frame is gemaakt van lichtgewicht, duurzaam gepoedercoat aluminium en de massief essenhouten poten kunnen eenvoudig worden gedemonteerd voor transport.

De Aura wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke 5-snelheidsregelaar. De unieke propellergeometrie verplaatst grote hoeveelheden lucht bij lagere snelheden dan traditionele ventilatoren, waardoor een zachte bries ontstaat die de lucht conditioneert zonder overweldigend te zijn. De ventilator kan ook worden gekanteld om de richting van de luchtstroom te regelen, waardoor het ook in de winter nuttig is voor het creëren van een gelijkmatige temperatuur in de kamer.

De Aura wordt geleverd in een kartonnen doos die beschermd is met Mycelium, een biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt van de wortels van paddenstoelen en lokale biomassa. Dit zorgt voor een milieuvriendelijke verpakking met een negatieve koolstofvoetafdruk.

Het ontwerp van de Aura is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Meubelontwerp. Dit bekroonde ontwerp illustreert uitstekende expertise en innovatie, met een opvallend niveau van excellentie en positieve emoties.

Met zijn tijdloze design, functionaliteit en duurzaamheid is de Aura een statement-stuk dat een aanwinst zal zijn in elke ruimte. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor airconditioning en biedt een unieke gebruikerservaring. De Aura is een voorbeeld van hoe goed design onze interactie met alledaagse objecten kan verbeteren en ons een langdurige waardering voor hun aanwezigheid kan geven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Marco Gallegos
Afbeeldingscredits: Image Credits: All images -Copyright This That and The Other GmbH
Projectteamleden: Marco Gallegos
Projectnaam: Aura
Projectklant: Marco Gallegos


Aura IMG #2
Aura IMG #3
Aura IMG #4
Aura IMG #5
Aura IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp