Ska V29: Een Tafel Geïnspireerd door de Verwoestende Kracht van de Storm Vaia

Een Uniek Meesterwerk van Ascanio Zocchi

Inleiding:

De Ska V29 is een opvallende eettafel die de verwoestende impact van de storm Vaia op de Dolomieten weerspiegelt. Ontworpen door Ascanio Zocchi, is deze tafel een eerbetoon aan de natuurlijke schoonheid en de kracht van de natuur. Met zijn unieke ontwerp en hoogwaardige materialen is de Ska V29 een ware blikvanger in elke ruimte.

De Ska V29 is een meesterwerk dat de esthetiek van een bos na de storm weergeeft. Het tafelblad is gemaakt van dennenhout en toont overlappende stammen die willekeurig op elkaar gestapeld zijn. Dit wordt bereikt door het gebruik van decoratieve weefsels die de tafel een unieke uitstraling geven. De rand van het tafelblad is schuin aflopend en symboliseert de kwetsbaarheid van de natuur. Hier en daar zijn er scheuren te zien, veroorzaakt door de kracht van de neergestorte bomen.

De basis van de tafel is gemaakt van gebrand staal, wat zorgt voor een stevige en duurzame constructie. Het ontwerp van de basis is geïnspireerd op de bomen in het bos vóór de storm. De tafel is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, en het tafelblad kan worden gemaakt van verschillende houtsoorten, waaronder spar, lariks, eik, walnoot, esdoorn, beuk en kastanje.

De Ska V29 wordt geproduceerd met behulp van geavanceerde technologieën. Het hout wordt gesneden met CNC-machines en vervolgens geassembleerd met behulp van verborgen houtverbindingen en lijm. Het oppervlak wordt afgewerkt met organische olie, gekleurd met Siena-aarde. De basis bestaat uit ijzeren buizen die aan platen zijn gelast voor bevestiging aan de tafel en voor stabiliteit op de vloer. De basis heeft ook schuin aflopende, laser-gesneden gaten en draadlassen. De afwerking is gedaan met krasbestendige zwarte oxide poedercoating.

De Ska V29 heeft een afmeting van 165 mm lengte bij 100 mm breedte, met een hoogte van 75 mm. Het tafelblad heeft een dikte van 50 mm en de buizen van de basis hebben een dikte van 30 mm. Het hout dat gebruikt wordt voor de tafel is afkomstig uit de bossen van de Dolomieten en is gecertificeerd door het lokale natuurpark en PEFC.

De Ska V29 is niet alleen een prachtig ontworpen tafel, maar ook een symbool van duurzaamheid en milieubewustzijn. Voor elke verkochte tafel wordt er een nieuwe boom geplant, waardoor bijgedragen wordt aan het herstel van de bossen die zijn getroffen door de storm Vaia.

Het project voor de Ska V29 begon in februari 2019 en werd in september 2019 voltooid. Het hele proces vond plaats in het hart van de Dolomieten, waar het hout ter plaatse werd gezaagd en lokale vakmensen werden ingeschakeld. Het afvalmateriaal werd geschonken aan een nabijgelegen warmtekrachtcentrale, als onderdeel van een gecertificeerde circulaire economie. Zo werd niet alleen een functioneel en nuttig object voor thuis gecreëerd, maar ook een project dat bijdraagt aan het behoud van de natuurlijke omgeving.

Ascanio Zocchi, de ontwerper van de Ska V29, werd geïnspireerd door zijn persoonlijke ervaring tijdens de storm Vaia. Hij wilde een object creëren dat de verwoesting van het bos vertegenwoordigt, maar tegelijkertijd ook functioneel en esthetisch aantrekkelijk is. Met de Ska V29 is hij erin geslaagd om de kracht van de storm vast te leggen in een object dat zowel een kunstwerk als een gebruiksvoorwerp is.

De Ska V29 heeft internationale erkenning gekregen en werd bekroond met de Silver A' Design Award in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent uitmuntendheid in design en innovatie. De Ska V29 werd geprezen om zijn technische kenmerken, artistieke vaardigheid en positieve impact.

Met zijn unieke ontwerp, hoogwaardige materialen en milieuvriendelijke benadering is de Ska V29 een ware blikvanger in elke ruimte. Het is niet alleen een tafel, maar ook een kunstwerk dat de kracht en schoonheid van de natuur weerspiegelt.

Afbeelding credits: Ascanio Zocchi

Intellectueel eigendom: Geregistreerd bij de Adi Association for Industrial Design

Awards en onderscheidingen: Winnaar van de Silver A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ascanio Zocchi
Afbeeldingscredits: photo Ascanio Zocchi
Projectteamleden: Ascanio Zocchi
Projectnaam: Ska V29
Projectklant: Ascanio Zocchi


Ska V29 IMG #2
Ska V29 IMG #3
Ska V29 IMG #4
Ska V29 IMG #5
Ska V29 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp