Merete: Een Luxe Meubelcollectie Geïnspireerd op Jachten

Ontwerper Matthew Arquette Brengt de Elegante Esthetiek van Luxe Jachten naar het Interieurontwerp

Merete, een unieke lounge- en console tafelcollectie, is geïnspireerd op de gestroomlijnde en luxueuze esthetiek van moderne jachten. Ontworpen door Matthew Arquette, belichaamt deze collectie de essentie van elegantie en verfijning, kenmerkend voor high-end jachten.

De inspiratie voor dit project is afgeleid van de pure schoonheid en ontwerpingenialiteit van luxe jachten. Arquette was geïnspireerd door de naadloze manier waarop deze vaartuigen over het water bewegen en de gevoelens van vloeiendheid en gratie die ze uitstralen. Deze zelfde gevoelens van beweging en gratie wilde hij vastleggen in het ontwerp van Merete, zodat het lijkt alsof het moeiteloos door elke ruimte glijdt.

Gedurende het ontwerpproces lag de focus op het creëren van een collectie die zowel functioneel als visueel verbluffend is, terwijl het ook een gevoel van luxe en verfijning oproept. Elk aspect van het ontwerp, van de vorm en vorm van de stukken tot de keuze van materialen en afwerkingen, werd zorgvuldig overwogen om ervoor te zorgen dat elk element harmonieus zou werken om een samenhangende en boeiende collectie te creëren.

Merete onderscheidt zich door het gebruik van een cantilever-effect waardoor het lijkt alsof het sierlijk door de ruimte zweeft, waardoor een illusie van gewichtloosheid ontstaat. De leegte in de lounge zitplaatsen voegt een gevoel van stroming en vrijheid van vorm toe. Dit uitzonderlijke ontwerp combineert vorm en functie, met behulp van premium materialen en innovatieve ontwerpelementen om te imponeren en te inspireren.

De productie- en realisatietechnologie van het ontwerp omvat het gebruik van premium materialen zoals leer, massief exotisch hout en hoogglans metalen. Deze materialen worden vakkundig vervaardigd en gecombineerd om een echt uitzonderlijke lounge- en console tafelcollectie te creëren. Het productieproces omvat het gebruik van geavanceerde productietechnieken en vakmanschap om het ontwerp tot leven te brengen.

De technische specificaties van de lounge- en console tafelcollectie omvatten een cantilever-effect dat zorgt voor een evenwichtige en gewichtloze uitstraling. De leegte in de basis van de lounge zitplaatsen is ontworpen om stroming en vrijheid van vorm te creëren. Premium materialen zoals leer, massief exotisch hout en hoogglans metalen worden gebruikt en vakkundig vervaardigd om duurzaamheid, kwaliteit en het behoud van de ontwerpprincipes te garanderen.

De Merete-collectie is een prachtige lounge- en console tafelset die inspiratie haalt uit de gestroomlijnde ontwerpen van luxe jachten. Door gebruik te maken van een cantilever-effect, creëert de dynamische balans van de collectie een gevoel van moeiteloze gratie en lijkt het door elke ruimte te glijden. De leegte in de lounge zitplaatsen symboliseert de vloeiendheid van beweging en vertegenwoordigt een gevoel van vrijheid. Ervaar de schoonheid en elegantie van Merete en voeg een vleugje nautische luxe toe aan uw leefruimte.

Dit ontwerp werd bekroond met Zilver in de A' Furniture Design Award in 2023. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Matt Arquette
Afbeeldingscredits: Matt Arquette 2022
Projectteamleden: Matt Arquette
Projectnaam: Merete
Projectklant: Matt Arquette


Merete IMG #2
Merete IMG #3
Merete IMG #4
Merete IMG #5
Merete IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp