Scallop: Een Elegant Ontwerp Geïnspireerd op de Zee

Een Unieke Vrijetijdsstoel Ontworpen door Wei Jingye en Li Jiashu

Inleiding:

De "Scallop" is een vrijetijdsstoel die zijn inspiratie haalt uit de gestrekte vorm van de schelp. Het ontwerp is bedacht door de getalenteerde ontwerpers Wei Jingye en Li Jiashu. Met zijn gebogen zitting en rugleuning, en de vloeiende vorm van de poten, weerspiegelt de stoel de elegantie van zeedieren. Het gebruik van roestvrij staal als hoofdmateriaal zorgt ervoor dat de stoel zowel binnen als buiten kan worden gebruikt.

De "Scallop" is een uniek ontwerp dat zich onderscheidt van andere stoelen. De gebogen zitting en rugleuning zijn gemaakt van roestvrijstalen platen, terwijl de poten zijn gemaakt van roestvrijstalen draad. Deze onderdelen worden met behulp van lastechnieken samengevoegd. De stoel is afgewerkt met een koperen imitatiecorrosieproces, wat zorgt voor een elegante uitstraling. Daarnaast is de stoel voorzien van leren armleuningen en kussens, waardoor hij niet alleen comfortabel is, maar ook een noviteit in zijn structuur.

De "Scallop" wordt vervaardigd met behulp van geavanceerde technologieën. Roestvrijstalen platen worden gestanst of gebogen om de gebogen vorm van de zitting en rugleuning te creëren. De poten en armleuningen worden gemaakt van roestvrijstalen draad en ondergaan een warm buigproces. De draad wordt vervolgens gelast aan de platen om de stoel zijn stevigheid te geven. Het gebruik van deze materialen en technieken zorgt ervoor dat de stoel duurzaam en stabiel is.

De "Scallop" heeft een afmeting van 760 mm x 780 mm x 830 mm. De zitting en rugleuning zijn gemaakt van roestvrijstalen platen die zijn behandeld tegen corrosie en veroudering. De poten en armleuningen zijn gemaakt van roestvrijstalen draad dat is onderworpen aan een warm buigproces. De stoel wordt geleverd met handgemaakte leren armleuningen en kussens, waardoor hij niet alleen comfortabel is, maar ook een luxe uitstraling heeft.

De "Scallop" is geschikt voor verschillende activiteiten, zoals lezen, thee drinken en ontspannen. De gebogen vorm van de zitting past perfect bij het menselijk lichaam en zorgt voor een comfortabele zitervaring. De stoel is licht van gewicht en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Hij is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en past goed bij verschillende interieurstijlen.

Het ontwerp van de "Scallop" begon in maart 2021 in Shenyang en werd in juni 2021 voltooid. Het werd tentoongesteld in het museum van de Lu Xun Academy of Fine Arts in Shenyang. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de vorm en structuur van schelpen. Het resultaat is een stoel die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De "Scallop" heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het ontwerp werd bekroond met de Iron A' Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de "Scallop" wordt gewaardeerd vanwege zijn integratie van beste praktijken in de industrie en technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

De "Scallop" is een meesterwerk dat de schoonheid van de zee naar onze leefruimtes brengt. Met zijn elegante vormgeving en hoogwaardige materialen is deze vrijetijdsstoel een perfecte aanvulling op elk interieur. Of je nu wilt ontspannen met een goed boek of wilt genieten van een kopje thee, de "Scallop" biedt comfort en stijl in één.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Jingye
Afbeeldingscredits: Wei Jingye
Projectteamleden: Wei Jingye Wang Ruilin Wang Yiqin Zhang Wenyang Li Jiashu
Projectnaam: Scallop
Projectklant: Wei Jingye


Scallop IMG #2
Scallop IMG #3
Scallop IMG #4
Scallop IMG #5
Scallop IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp