Joseph: Een Meesterwerk in Modulair Sofa Design

De Dogtas Design Team onthult hun nieuwste creatie

De Joseph Modular Sofa, een samensmelting van traditie en moderne esthetiek, belichaamt de ultieme combinatie van vorm en functie. Dit stuk, bekroond met de prestigieuze Bronzen A' Design Award, is een toonbeeld van innovatie in meubeldesign.

De Dogtas Design Team, bekend om hun verfijnde benadering van meubeldesign, heeft met de Joseph Modular Sofa een nieuwe standaard gezet. Dit modulaire meubelstuk is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een toonbeeld van functionaliteit en comfort. De asymmetrische vorm en de integratie van een dagbedmodule maken de Joseph Sofa tot een opvallend middelpunt in elke ruimte.

De inspiratie voor de Joseph Sofa is een combinatie van erfgoed en de schoonheid van de natuur, verweven met vakmanschap en zorgvuldig geselecteerde materialen. Het resultaat is een hoogwaardig ontwerp dat zich onderscheidt door zijn specifieke vorm en lijnen, en dat enkel degenen met een verfijnde smaak en waardering voor kwaliteitsvakmanschap aanspreekt.

Bij de realisatie van de Joseph Sofa is gebruikgemaakt van duurzaam hout, 35 DNS perla schuim en hoogwaardige bouclé- en chenillestoffen. De poten zijn vervaardigd uit stevig hout, terwijl de rugkussens zijn voorzien van CNC-gesneden schuim en interne metalen steunen om ongewenst verschuiven te voorkomen. Het product is opgedeeld in twee secties voor gemakkelijk vervoer en om eventuele problemen met het gewicht te vermijden. De koffietafelmodule kan eenvoudig worden bevestigd en verwijderd.

De technische specificaties van de Joseph Modular Sofa zijn indrukwekkend: een lengte van 2960mm, diepte van 1070mm en een hoogte van 620mm. De Joseph Daybed heeft een lengte van 2220mm, diepte van 1020mm en een hoogte van 620mm. Deze afmetingen maken het een veelzijdig meubelstuk dat geschikt is voor zowel thuisgebruik als in zakelijke en artistieke ruimtes.

De Joseph Sofa is niet alleen een meubelstuk, het is een interactieve ervaring. Dankzij het unieke sculpturale ontwerp en de modulaire structuur kan de sofa gemakkelijk worden gebruikt voor verschillende doeleinden. De afneembare koffietafel is een functioneel accessoire voor degenen die graag ontspannen op de sofa.

Het ontwerp van de Joseph Sofa Set is een project dat gestart is in september 2023 in Istanbul en voltooid in december 2023, waarna het tentoongesteld werd op de Istanbul Furniture Fair in januari 2024. Het ontwerpteam, bestaande uit Gizem Bilkay en Begüm Özkahraman, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar indrukwekkende sculpturale vormen tussen houtstructuur en stoffering, waarbij wereldtrends werden gecombineerd met culturele achtergrond.

De Joseph Sofa Set heeft de uitdagingen van het productieproces overwonnen door de driezitsbank in twee delen te maken, vanwege problemen met gewicht en transport. Deze beslissing was ook een praktische oplossing voor verzending. Met zijn toewijding aan kwaliteit en design heeft de Joseph Sofa Set de Bronzen A' Design Award in 2024 gewonnen, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dogtas Design Team
Afbeeldingscredits: Dogtas Design Team
Projectteamleden: Gizem Bilkay, Begüm Özkahraman
Projectnaam: Joseph
Projectklant: Dogtas


Joseph IMG #2
Joseph IMG #3
Joseph IMG #4
Joseph IMG #5
Joseph IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp