Vitality: Een Multifunctionele Fitnessbank voor Thuisgebruik

Een innovatief ontwerp van Yu Ren

Inleiding

In het begin van 2020 werd de wereld getroffen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Deze langdurige epidemie dwong veel mensen om thuis te blijven, waarbij thuiswerken de norm werd. Het was moeilijk om naar buiten te gaan om te sporten, wat niet alleen leidde tot een gebrek aan lichaamsbeweging, maar ook tot angst en zorgen bij mensen. In reactie op de impact van de epidemie zijn we gaan onderzoeken hoe mensen beter thuis kunnen sporten, vooral in kleine appartementen. Dit heeft geleid tot de inspiratie voor de ontwikkeling van de Vitality, een multifunctionele fitnessbank voor thuisgebruik.

De Vitality is een meubelstuk dat mensen helpt om tijdens de epidemie fit te blijven en hun gezondheid te verbeteren. Het ontwerp heeft een strak en minimalistisch uiterlijk. Het kan worden gebruikt als een gewone bank, maar ook als een fitnessbank wanneer er behoefte is aan lichaamsbeweging. De keuze voor verschillende kleuren voegt een vleugje helderheid toe aan de gesloten omgeving van thuis en kantoor.

De Vitality is gemaakt van milieuvriendelijk gebogen plaatmateriaal als hoofdframe, met een zachte lederen bekleding. Het zitkussen kan worden versteld in verschillende hoeken. De lade is voorzien van vakjes om fitnessaccessoires georganiseerd op te bergen. De wielen zijn uitgerust met rubberen kussentjes om de wrijving met de vloer te vergroten. De geperforeerde metalen plaat aan de zijkant zorgt voor een goede ventilatie van het product. Het verfproces maakt het mogelijk om verschillende kleuren te realiseren.

De afmetingen van de Vitality zijn 1100 mm breed, 400 mm diep en 550 mm hoog.

Om te kunnen sporten met de Vitality, kan het zitkussen worden opgeklapt om de gewenste hoek voor de oefeningen in te stellen. In de lade kunnen fitnessaccessoires zoals dumbbells, elastische banden en fasciaguns worden opgeborgen. Wanneer verplaatsing nodig is, kan de zijhandgreep worden opgetild om de Vitality te verplaatsen.

Het ontwerpproces van de Vitality begon in maart 2021 in Shenzhen en werd voltooid in juni 2021, ook in Shenzhen.

De ontwikkeling van de Vitality was gebaseerd op een onderzoek onder 500 volwassenen. Uit dit onderzoek bleek dat 83% van de respondenten regelmatig sportte, maar slechts 12% van hen dit bleef doen na het uitbreken van de epidemie. De epidemie zorgde ervoor dat mensen minder gingen bewegen, waardoor hun weerstand afnam, maar ook dat ze angstig werden. Sporten kan niet alleen helpen om fit te blijven, maar ook om het gelukshormoon dopamine aan te maken, wat zorgt voor een positief gevoel. De Vitality kan mensen helpen om in de beperkte ruimte van hun huis te sporten en zo hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Het grootste uitdaging tijdens het ontwerpproces was om ervoor te zorgen dat mensen in de beperkte ruimte van hun huis toch op een goede manier kunnen sporten. De Vitality is ontworpen om mensen in staat te stellen op een effectieve manier te sporten zonder veel ruimte in beslag te nemen. Daarnaast is het ontwerp zo vormgegeven dat het naadloos past in de huiselijke omgeving. De Vitality is bedoeld om de angst die veroorzaakt wordt door de epidemie weg te nemen en mensen een gezonde en positieve levenshouding te geven.

De Vitality heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. De Vitality wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en wekt bewondering en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Projectnaam: Vitality
Projectklant: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd


Vitality IMG #2
Vitality IMG #3
Vitality IMG #4
Vitality IMG #5
Vitality IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp