Consentable WT Ao: Een Verfijnd en Functioneel PC-werkbureau

Een Nieuwe Ervaring voor Thuiswerkers

Onze levensstijl is veranderd met de komst van digitale apparaten, maar de ontwerpen van bureaus zijn achtergebleven. Vaak liggen er allerlei draden en kabels op het bureau wanneer je je pc of opladers van verschillende apparaten plaatst, wat voor een rommelige en onhandige ervaring zorgt. Vooral in deze tijd waarin thuiswerken steeds gebruikelijker wordt, is het belangrijk dat onze werkplekken thuis ook verfijnd zijn. Daarom hebben we Consentable WT Ao ontworpen, om een betere ervaring te bieden aan pc-gebruikers thuis.

Consentable WT Ao is een pc-werkbureau met verschillende opbergmogelijkheden om draden en apparaten netjes weg te werken. Het biedt een rustige werkomgeving voor pc-gebruikers door lawaaierige items te verbergen in een eenvoudige vorm. Bovendien is het bovenblad gemaakt van indigo geverfd hout, dat doet denken aan het kalme oppervlak van de zee.

Het bureau is gemaakt van hout dat is geverfd met Japanse Aizome, een traditionele indigo verftechniek die wordt uitgevoerd door Japanse ambachtslieden. Om de kleur van indigo op hout te ontwikkelen, zijn meer dan 3 keer handmatig verfwerk nodig. Daarna veranderen de houtnerven van textuur en krijgen ze een glanzende indigo uitstraling, vergelijkbaar met het kalme oppervlak van de zee.

De afmetingen van het bureau zijn 1150 mm breed, 600 mm diep en 700 mm hoog. De poten zijn gemaakt van massief zwart kersen en het bovenblad is gemaakt van gelamineerd multiplex van massief zwart kersen. Beide zijn afgewerkt met indigo verf.

Consentable WT Ao biedt verschillende handige functies. Ten eerste zijn er groeven aan de achterkant van de poten om een OA-tap-code te verbergen. Een snoer vanuit een stopcontact thuis voorziet alle digitale apparaten op het bureau van stroom. Ten tweede kunnen stroomkabels en USB-kabels netjes worden opgeborgen. Er is een kabelruimte met deksels achter het bovenblad om de kabels te beschermen tegen stof. Ten derde heeft het bovenblad een apparaatruimte die verbonden is met de kabelruimte, zodat je alle apparaten en kabels netjes kunt organiseren terwijl ze zijn aangesloten. Ten slotte vereist het bureau enige montage.

Het PC-werkbureau project begon in april 2014 in Tokio, en het oorspronkelijke model, Consentable WT, werd tentoongesteld tijdens de Tokyo Design Week in 2014, Salone del Mobile en Paris Design Week in 2016. Uiteindelijk werd het in juni 2020 voltooid als Consentable WT Ao, met een afwerking van indigo verf.

De ontwerper, Takusei Kajitani, heeft veel moeite gedaan om de draden en apparaten op een eenvoudige manier te verbergen. Het bureau is ontworpen met verschillende kleine opbergmogelijkheden om lawaaierige draden en apparaten te verbergen. Daarnaast zijn de houtnerven met indigo verf afgewerkt om een rustige werkomgeving te creëren voor pc-gebruikers thuis.

Consentable WT Ao is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het bureau is gepatenteerd en geregistreerd bij het Japan Patent Office.

Met Consentable WT Ao kunnen pc-gebruikers thuis genieten van een verfijnde en functionele werkplek. Het verbergt draden en apparaten op een elegante manier en biedt een rustige werkomgeving. Dit bureau is een perfecte combinatie van design, functionaliteit en vakmanschap.

Afbeeldingen met dank aan fotograaf Katsuhiko Abe, Variations, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Takusei Kajitani
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Katsuhiko Abe, Variations, 2020.
Projectteamleden: Designer: Yoh Miyachi Craftsman: Ryosuke Tanaka
Projectnaam: Consentable WT Ao
Projectklant: Takusei Kajitani


Consentable WT Ao IMG #2
Consentable WT Ao IMG #3
Consentable WT Ao IMG #4
Consentable WT Ao IMG #5
Consentable WT Ao IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp