Hopper: Een Energieke en Comfortabele Stoel voor Ontspanning

Een Ontwerp van Takashi Niwa

De Hopper stoel, ontworpen door Takashi Niwa, nodigt gebruikers uit om achterover te leunen en te ontspannen met zijn ergonomische helling. De kenmerkende dubbele rondingen vormen een energiek en vriendelijk gebaar, dat een vrolijke geest van springen oproept. Zelfs wanneer hij niet in gebruik is, straalt de Hopper stoel nog steeds vreugde uit in de ruimte.

De Hopper stoel onderscheidt zich door het dubbel gebogen houten frame met een aangepast profiel dat zorgt voor comfort en tegelijkertijd de dynamische vorm van de stoel versterkt. Het profiel heeft afgeronde hoeken waar het lichaam in contact komt met de stoel. Aan de andere kant blijft één sterke rand behouden om het algehele gebaar te benadrukken en onder de invloed van verlichting met meer contrast naar voren te komen.

Voor de realisatie van de stoel werden hoogwaardige materialen gebruikt en werden de onderdelen met behulp van een 5-assige CNC-machine nauwkeurig afgewerkt. Vervolgens werd een vakman met 20 jaar ervaring in ambachtelijk werk ingeschakeld om deze onderdelen en details samen te voegen.

Met zijn uitnodigende gebaar biedt de Hopper stoel de gebruiker comfortabele ontspanning. De achteroverhellende hoek met een zachte curve verandert in aangename armleuningen en rugleuningen. Het dubbel gebogen frame is ontworpen om een licht en open gevoel te geven met rust- en ondersteuningspanelen, die ook de structurele stabiliteit verbeteren.

Het ontwerpproces van de Hopper stoel omvatte uitgebreide studies naar de algehele vorm om sterke gebaren met eenvoud te onthullen. Na meerdere iteraties van het profiel van de poten en het frame werd een schaalmodel 3D-geprint voor een proefopstelling voordat het definitieve ontwerp naar de fabriek werd gestuurd.

Er waren uitdagingen om de structuur en stijfheid van de stoel te waarborgen, gezien de opvallende rondingen en helling, zonder de zuiverheid van de vorm te verliezen. Verschillende tests werden uitgevoerd om de verschillende verhoudingen tussen de curve en hoek van de voor- en achterpoten te bestuderen. Onder de zitting werden ondersteunende structurele frames en verbindingen toegevoegd om stabiliteit te garanderen.

De Hopper stoel straalt met zijn energieke vorm nog steeds uit, zelfs wanneer hij niet in gebruik is. De kenmerkende dubbele rondingen creëren een energiek en vriendelijk gebaar, dat een vrolijke geest van springen oproept. De uitnodigende vorm nodigt de gebruiker uit om achterover te leunen en te ontspannen, met zachte rondingen die veranderen in comfortabele armleuningen en rugleuningen. Het profiel van de gebogen frames is afgerond waar het lichaam contact maakt. Aan de andere kant blijft één sterke rand van het profiel behouden om het algehele gebaar te versterken. Zelfs wanneer hij niet in gebruik is, trekt de Hopper stoel nog steeds de aandacht in de ruimte met zijn energieke vorm.

De Hopper stoel is ontworpen in Hanoi, Vietnam in mei 2021 en voltooid in Binh Duong, Vietnam in februari 2022. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. De Hopper stoel wordt geprezen voor het incorporeren van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Afbeelding credits: Naoto Ohike


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Takashi Niwa
Afbeeldingscredits: Naoto Ohike
Projectteamleden: Takashi Niwa
Projectnaam: Hopper
Projectklant: Takashi Niwa


Hopper IMG #2
Hopper IMG #3
Hopper IMG #4
Hopper IMG #5
Hopper IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp