Geometrische Verfijning in Hedendaags Meubeldesign

Lewis: Een Innovatieve Fusie van Kunst en Functionaliteit

Inspired by contemporary geometric abstraction art, combined with the lifestyle and aesthetics of modern young people, adopted fashion colors and simple lines to add a unique charm to their lives.

In een wereld waar de grenzen tussen kunst en design steeds meer vervagen, introduceert Weiqiang Yao een baanbrekende creatie die beide werelden samenbrengt. De 'Lewis' bank, een meesterwerk van geometrische abstractie, is ontworpen met de moderne levensstijl en esthetiek van jongeren in gedachten. Dit meubelstuk belichaamt een unieke charme door het gebruik van modieuze kleuren en eenvoudige lijnen, en voegt daarmee een onderscheidend element toe aan het dagelijks leven.

De 'Lewis' onderscheidt zich door zijn modulaire ontwerp, platte verpakking, veelzijdigheid en jeugdige flair. Deze eigenschappen maken het een flexibel en aanpasbaar meubelstuk dat inspeelt op de diverse behoeften van het moderne leven. Het ontwerp is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch verantwoord, waardoor het een opvallende aanvulling is in elk interieur.

De realisatie van de 'Lewis' bank maakt gebruik van een KD modulaire structuur en 28D vormgevend katoen, wat resulteert in een hoge veerkracht. De metalen elementen zijn afgewerkt met milieuvriendelijke verf en hebben meerdere chemische tests doorstaan, wat de duurzaamheid en veiligheid van het product waarborgt.

Met afmetingen van 1200 mm breedte, 400 mm diepte en 400 mm hoogte, biedt de 'Lewis' bank een perfecte balans tussen grootte en functionaliteit. Het is een toonbeeld van multifunctionaliteit, waarbij het zowel als gestoffeerde zitplaats als opbergmeubel kan dienen. De gestoffeerde kussens zijn dubbelzijdig, met één zijde voor comfortabel zitten en de andere zijde die dient als een stevig tafelblad voor opslag.

Ontwikkeld in Shenzhen en voltooid in september 2023, is de 'Lewis' bank het resultaat van een intensief ontwerpproces waarbij de functie van woonruimtes opnieuw werd gedefinieerd. Het meubelstuk weerspiegelt de hedendaagse levensstijl, functionele behoeften, esthetiek en persoonlijkheid van de gebruiker. Het ontwerpteam, bestaande uit Kunhong Li, Ziwei Wan, Weiqiang Yao, Kaiqiang Hu en Fangqi Luo, heeft met succes de uitdagingen van een KD module demontagestructuur overwonnen, wat resulteert in een product dat zowel kostenbesparend is in transport als waardevol voor de consument.

De 'Lewis' bank is bekroond met de Bronzen A' Meubelontwerp Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in het combineren van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en de wereld een betere plaats maken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Kunhong Li,Ziwei Wan,Weiqiang Yao,Kaiqiang Hu,Fangqi Luo
Projectnaam: Lewis
Projectklant: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd.


Lewis IMG #2
Lewis IMG #3
Lewis IMG #4
Lewis IMG #5
Lewis IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp