Traditie Ontmoet Moderniteit in de Fuyao Stoel

Shanghai Mlesun Furniture Technology Co. brengt kunst en comfort samen

De Fuyao, een innovatieve kijk op de traditionele relaxstoel, combineert ergonomie met de esthetiek van Chinese kalligrafie. Dit ontwerp, dat ouderen een nieuwe zitervaring biedt, heeft de prestigieuze Bronzen A' Meubelontwerp Award in 2024 in de wacht gesleept.

De Fuyao stoel is het resultaat van een diepgaand onderzoek naar de behoeften van de vergrijzende bevolking. Shanghai Mlesun Furniture Technology Co. heeft een meubelstuk ontworpen dat niet alleen functioneel is, maar ook een emotionele band schept met de traditionele Chinese cultuur. De stoel, geïnspireerd door de dynamische lijnen van Chinese kalligrafie, biedt ouderen een zitoplossing die zowel esthetisch aangenaam als ergonomisch verantwoord is.

De multifunctionaliteit van de Fuyao stoel komt tot uiting in zijn verstelbare hoofdsteun, armleuningen en voetensteun, die allemaal zijn ontworpen om de beste ergonomische ondersteuning te bieden. Het synchroniseren van de kanteling van de rugleuning en zitting zorgt voor een comfortabele zitervaring die de wervelkolom volgt en de gezondheid van de wervelkolom bevordert. De stoel is uitgerust met een magnetiseerbare hoofdsteun voor eenvoudige aanpassing en een rubberen kussen aan de onderzijde om geluid te verminderen en slippen te voorkomen.

De grootste uitdaging voor het ontwerpteam was het vinden van een technische oplossing die veelzijdigheid, comfort en esthetiek combineerde. Door de fysieke behoeften van oudere gebruikers te analyseren en ergonomische theorieën toe te passen, zijn functies zoals gesynchroniseerde kantelende kussens en rugleuningen, pneumatisch verstelbare voetsteunen, hoofdsteunen en armleuningen geïntegreerd. De toevoeging van kalligrafische lijnen verhoogt de artistieke en expressieve waarde van de algehele vorm.

De Fuyao stoel is niet alleen een toonbeeld van innovatie in meubeldesign, maar ook een erkenning van de behoeften en esthetische voorkeuren van een oudere doelgroep. De zachte kleurencombinatie voegt een warm gevoel toe aan de interieurruimte, terwijl de integratie van kalligrafische elementen in de vorm van de stoel het een uniek artistiek karakter geeft.

Ontwikkeld in Shanghai vanaf mei 2023 en gelanceerd in China in september 2023, markeert de Fuyao stoel een nieuwe stap in de evolutie van meubeldesign. Het is een voorbeeld van hoe traditionele kunstvormen kunnen samensmelten met moderne technologie om producten te creëren die niet alleen functioneel zijn, maar ook een verhaal vertellen en een diepere betekenis hebben.

De Fuyao stoel van Shanghai Mlesun Furniture Technology Co. is een waardevolle toevoeging aan elk interieur, en biedt een comfortabele en esthetisch verantwoorde zitoplossing voor de oudere generatie. Met zijn bekroonde ontwerp en doordachte functionaliteit is het een meubelstuk dat zowel de kunst van het leven als het comfort van de gebruiker viert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mlesun Furniture Technology Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Mlesun Furniture Technology Co., Ltd
Projectteamleden: Mlesun Furniture Technology Co., Ltd
Projectnaam: Fuyao
Projectklant: Shanghai Mlesun Furniture Technology Co.


Fuyao IMG #2
Fuyao IMG #3
Fuyao IMG #4
Fuyao IMG #5
Fuyao IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp