Ontwerpnaam: Jiao

Ontwerper: Jiang Mengjiao en Liu Miao

Inleiding

Diversiteit en artistieke interieurstijlen zijn tegenwoordig populair, en daarom is het belangrijk om een artistiek object te hebben dat in verschillende situaties kan worden gebruikt. De Jiao is zo'n object. Het kan aan de muur worden gehangen of op een bureau worden geplaatst. Het kan dienen als vaas en als aromatherapiecontainer. Het ontwerp is geïnspireerd op deurplaten en wijnflessen, die in de jaren 90 in China populair waren als vaas.

De Jiao is een artistieke container met unieke eigenschappen. Het kan worden gebruikt als vaas en aromatherapiecontainer, en kan aan de muur worden gehangen of op een tafel worden geplaatst. Dit product wordt geproduceerd met behulp van 3D-printtechnologie, waardoor het mogelijk is om verschillende kleuren en oppervlakte-effecten aan te passen aan verschillende interieurstijlen, vooral artistieke en gepersonaliseerde stijlen.

De Jiao wordt geproduceerd met behulp van 3D-printtechnologie en kan worden gemaakt van materialen zoals PLAABS. Het kan worden gepersonaliseerd met verschillende kleuren en oppervlakte-effecten.

De afmetingen van de Jiao zijn 150 mm breed, 65 mm diep en 150 mm hoog.

Het ontwerpteam bestaat uit Liu Miao en Jiang Mengjiao. Het project begon in april 2021 en werd voltooid in februari 2022, beide in Hangzhou.

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van de Jiao was het vinden van een manier om een spiegeleffect te creëren met behulp van 3D-printmaterialen. Na vele experimenten werd besloten om zilveren spuitverf te gebruiken om het spiegeleffect te bereiken. Hierbij werd eerst de binnenkant van de vaas met hoge druk bespoten en vervolgens de buitenkant.

De Jiao is een veelzijdig en artistiek ontwerp dat perfect past in moderne interieurstijlen. Het combineert functionaliteit met esthetiek en kan worden aangepast aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. Het is een ware blikvanger in elke ruimte.

De Jiao heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die getuigen van creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Miao Liu,Jiang Mengjiao
Afbeeldingscredits: Miao Liu,Jiang Mengjiao
Projectteamleden: Liu Miao;Jiang Mengjiao
Projectnaam: Jiao
Projectklant: Miao Liu,Jiang Mengjiao


Jiao IMG #2
Jiao IMG #3
Jiao IMG #4
Jiao IMG #5
Jiao IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp