O Plus Health: Een slimme medicijndoos voor ouderen

Ontworpen door Lu Yi en Zirong Zhangyang

Inleiding

Voor ouderen is geheugenverlies en ziekte een veelvoorkomend probleem. Wanneer hun kinderen niet in de buurt zijn, kunnen ouderen te maken krijgen met problemen, zoals de weg naar huis niet kunnen vinden of plotseling ziek worden en dringend medicatie of eerste hulp nodig hebben. Om de veiligheid van ouderen te waarborgen, hebben Lu Yi en Zirong Zhangyang de O Plus Health ontworpen, een slimme medicijndoos met een SOS-functie.

De O Plus Health is een uniek ontwerp dat telefoongesprekken, een noodmedicijndoos en noodoproepen integreert. Met een ingebouwde SIM-kaart en antenne kunnen ouderen eenvoudig hun kinderen bellen of een alarm slaan. De medicijndoos kan gemakkelijk worden geopend wanneer ouderen buitenshuis zijn voor behandeling. In geval van een ernstige ziekte kunnen ouderen met één druk op de SOS-knop direct de hulpdiensten bellen.

De O Plus Health heeft een compact formaat van 43mm*43mm*18mm, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is tijdens het reizen. Het opladen gebeurt via een magnetische oplaadmethode.

Deze slimme medicijndoos is speciaal ontworpen voor ouderen die alleen reizen. Het biedt hen gemoedsrust en de mogelijkheid om in geval van nood snel hulp te krijgen. Met de GPS-positioneringsfunctie kunnen familieleden en hulpverleners de locatie van de oudere gemakkelijk volgen.

Lu Yi, Zirong Zhangyang en Zengrui Li hebben samengewerkt aan dit ontwerp, dat werd gerealiseerd in het SYID Design Studio in januari 2022. Het ontwerpteam heeft onderzoek gedaan naar de behoeften en risico's waarmee ouderen te maken hebben tijdens het reizen. Ze hebben deze kennis gebruikt om een oplossing te creëren die ouderen in staat stelt om veilig en zelfstandig te blijven.

De O Plus Health heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Medische Apparaten en Medische Uitrusting. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Met de O Plus Health kunnen ouderen met vertrouwen reizen, wetende dat ze in geval van nood snel hulp kunnen krijgen. Dit slimme ontwerp combineert functionaliteit en veiligheid, waardoor ouderen een betere kwaliteit van leven kunnen ervaren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lu Yi
Afbeeldingscredits: Lu Yi
Projectteamleden: Lu Yi Zilong Zhangyang Zengrui Li
Projectnaam: O Plus Health
Projectklant: Lu Yi


O Plus Health IMG #2
O Plus Health IMG #3
O Plus Health IMG #4
O Plus Health IMG #5
O Plus Health IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp