Illustratieve campagne "Against Suicide" door Lara Wilkin

Een inclusief ontwerp dat het taboe rondom zelfmoord doorbreekt

Geschreven door [Uw naam]

In deze moeilijke tijden kunnen gedachten aan zelfmoord iedereen treffen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Het gevoel van isolatie en sociale druk neemt toe, terwijl depressies nog steeds een taboe en stigma zijn. Mensen die hiermee te maken hebben, blijven vaak zwijgen totdat de gedachten zich beginnen te herhalen en in het ergste geval kunnen leiden tot een kettingreactie van suïcidale gedachten.

Om dit taboe te doorbreken en meer bewustzijn te creëren, heeft ontwerper Lara Wilkin de illustratieve campagne "Against Suicide" ontwikkeld. Het unieke ontwerp toont een kettingreactie van verschillende triggers die kunnen leiden tot suïcidale gedachten, maar biedt ook oplossingen in de vorm van hulpverlening en ondersteuning.

De grote illustratie is gemaakt met behulp van vectoren en bevat talloze details en interacties. Het ontwerp is bedoeld om te worden geplaatst op openbare plaatsen, zoals pleinen en haltes, waar mensen de tijd hebben om de boodschap te absorberen en erover te praten. Door het onderwerp bespreekbaar te maken, hoopt Lara Wilkin het stigma rondom depressies en zelfmoord te verminderen en mensen aan te moedigen om hulp te zoeken.

De campagne "Against Suicide" kan worden geproduceerd als een groot plakkaat, een flyer of een krantenprint. Het is bedoeld om wereldwijd te worden verspreid en zo een internationale preventie te worden.

Deze unieke campagne is ontworpen door Lara Wilkin, een getalenteerde ontwerper die zich inzet voor het creëren van bewustzijn en het bevorderen van positieve veranderingen. Haar ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration and Visual Communication Design.

Met "Against Suicide" hoopt Lara Wilkin een belangrijke boodschap over te brengen: het is normaal om sombere gedachten te hebben, zolang ze niet de overhand krijgen en ons leven beheersen. Laten we samen het taboe doorbreken en openlijk praten over depressies en zelfmoord, zodat niemand zich alleen voelt in zijn of haar strijd.

Laat dit ontwerp een herinnering zijn dat er altijd hoop is en dat er mensen zijn die bereid zijn om te luisteren en te helpen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lara Wilkin
Afbeeldingscredits: Lara Wilkin
Projectteamleden: Lara Wilkin
Projectnaam: Against Suicide
Projectklant: Lara Wilkin


Against Suicide IMG #2
Against Suicide IMG #3
Against Suicide IMG #4
Against Suicide IMG #5
Against Suicide IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp