GAAHK Inauguratieceremonie: Een Meesterwerk van Kleur en Print

Een Unieke Vorm van Samensmelting tussen Ontwerpers en Printmakers

De 20e Inauguratieceremonie van de Graphic Arts Association of Hong Kong (GAAHK) is een viering van vakmanschap en creativiteit. Het ontwerp, gemaakt door Alex King, is geïnspireerd op het magische moment waarop een ambachtsman verschillende levendige kleuren mengt om een meesterwerk van printwerk te creëren. Dit ontwerp symboliseert de kunst van het samensmelten tussen professionele ontwerpers en ervaren printmakers, waarbij ze samen een nieuw object van verlangen creëren. Het resultaat is altijd onvoorspelbaar en dat is precies waarom we blijven proberen.

Het ontwerp van de GAAHK Inauguratieceremonie is gebaseerd op de digitale manipulatie van inktmenging. Door het gebruik van digitale technologie kon Alex King de perfecte compositie creëren, met harmonie tussen positieve en negatieve ruimtes. Dit ontwerp is toegepast op verschillende elementen, waaronder een brochure, een achtergronddoek, een uitnodigingskaart, een souvenir en een masker. Het resultaat is een visueel spektakel dat de kijker betovert en de zintuigen prikkelt.

De brochure, gedrukt door MGI Digital Technology, maakt gebruik van speciale effecten zoals spot UV-coating en dikke lagen zilver- en goudfolie. Hierdoor krijgt de cover van de brochure een diepe reflectie, reliëf en een gouden glans. Het voordeel van digitale druk is dat het mogelijk is om kleine hoeveelheden te produceren, waardoor er verschillende kleurvarianten van de cover kunnen worden gemaakt.

Het ontwerpteam heeft vele uitdagingen moeten overwinnen om tot het perfecte resultaat te komen. Meer dan honderd keer is er geëxperimenteerd met de digitale inktmenging om de magische en poëtische momenten vast te leggen. Het doel was om een harmonieuze compositie te creëren die zich gemakkelijk kon aanpassen aan verschillende elementen, zoals het masker, de achtergronddoek en digitale advertenties. Pas na vele pogingen kon het team de perfecte compositie bereiken.

Het ontwerp van de GAAHK Inauguratieceremonie is een eerbetoon aan de kracht van originaliteit en het verwachten van het onverwachte. Het laat zien dat design niet alleen met onze ogen, maar ook met ons hart wordt waargenomen. Het is een uitnodiging om de wereld van kleur en print te verkennen en te genieten van de schoonheid die ontstaat uit de samenwerking tussen ontwerpers en printmakers.

Het project duurde drie maanden en vond plaats in Hong Kong. Het ontwerpteam, onder leiding van Alex King, heeft met passie en toewijding gewerkt aan dit unieke en inspirerende ontwerp. Het resultaat is een meesterwerk van kleur en print dat de grenzen van creativiteit en vakmanschap verlegt.

Het ontwerp van de GAAHK Inauguratieceremonie heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp combineert technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het is een eerbetoon aan de kracht van kunst, wetenschap, design en technologie.

Met het ontwerp van de GAAHK Inauguratieceremonie heeft Alex King een visueel meesterwerk gecreëerd dat de verbeelding prikkelt en de schoonheid van kleur en print viert. Het is een ode aan de samenwerking tussen ontwerpers en printmakers en een uitnodiging om de wereld van design te verkennen en te genieten van de magie die ontstaat uit het samensmelten van verschillende disciplines.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alex King
Afbeeldingscredits: Illustrator Alex King
Projectteamleden: Designer: Alex King
Projectnaam: GAAHK Inauguration Ceremony
Projectklant: Alex King


GAAHK Inauguration Ceremony IMG #2
GAAHK Inauguration Ceremony IMG #3
GAAHK Inauguration Ceremony IMG #4
GAAHK Inauguration Ceremony IMG #5
GAAHK Inauguration Ceremony IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp