Utopian City: Een Experimentele Typografische Poster die Architectuur en Letters Samensmelt

Een Unieke Verkenning van Moderne Typografie

Sovjet Modernistische architectuur verdwijnt langzaam met de ontmanteling van de Sovjet-Unie. Afgezien van politiek, heeft het een betekenis om te worden vastgelegd als een symbool van een tijdperk. Deze poster is een visueel experiment en heeft als doel de cultuur van een tijdperk vast te leggen. Het heroverwegen van het verleden voor de toekomst en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Deze poster is gemaakt tijdens het verkennen van een nieuwe ordening van typografie, waarbij architectonische motieven en letters worden samengevoegd. Moderne typografie is het resultaat van een extreme zoektocht naar functionaliteit. Naarmate de gevoeligheden verdwijnen, wordt het ontwerp hetzelfde zonder individualiteit. Dit staat haaks op de moderne waarden die streven naar diversiteit, en op basis van dit probleem is het doel om visuele expressie te creëren waarin gevoeligheden en rede kunnen samengaan.

De poster kan het beste worden gereproduceerd als gedrukt materiaal. Hierbij kan de textuur van het papier zorgen voor een speciale sfeer. Ik maak altijd ontwerpen met behulp van Adobe Illustrator. Voor mij is Adobe Illustrator de beste software voor ontwerpen die geen fotomateriaal gebruiken, in tegenstelling tot Adobe Photoshop.

De specificaties van de poster zijn als volgt: Breedte 515 mm, Hoogte 728 mm, mat papier. Het beste resultaat wordt bereikt door de poster te reproduceren als gedrukt materiaal, waarbij de textuur van het papier zorgt voor een speciale sfeer.

Deze poster zal worden gebruikt als een experimentele poster voor typografie en als tentoonstelling voor designexposities. Typografieposters hebben dezelfde functie als kunstwerken.

Het project begon in september 2021 in Osaka, Japan en werd tentoongesteld op de Graduate Student Exhibition van de Osaka University of Arts in november 2021.

Deze ontwerp is beïnvloed door het Constructivisme, Bauhaus en de Zwitserse internationale stijl. Het streeft naar een postmoderne typografie die redelijkheid en gevoeligheid met elkaar verenigt.

De invloed van het Constructivisme, Bauhaus en de Zwitserse stijl is te sterk. In het begin is het moeilijk om daarvan los te komen. Bij het demonteren en transformeren van letters moet ik me onthouden van het lezen van de letters.

Met de verspreiding van digitale informatie zijn de mogelijkheden om te schrijven en te lezen veel minder geworden dan voorheen, in plaats daarvan zijn visuals belangrijk geworden. Utopian City Planning heroverweegt moderne typografie, waarbij de motieven en letters die in de architectuur worden gevonden worden samengevoegd om een nieuwe ordening van typografie te creëren en nieuwe visuele mogelijkheden voor typografie te verkennen. Tegelijkertijd benadrukt het ook de relatie met de "duidelijkheid" van typografie.

Afbeeldingscredits: Afbeelding #1: Maker QiuYuLi, Onafhankelijke productie, 2021. Afbeelding #2: Maker QiuYuLi, Onafhankelijke productie, 2021. Afbeelding #3: Maker QiuYuLi, Onafhankelijke productie, 2021. Afbeelding #4: Maker QiuYuLi, Onafhankelijke productie, 2021. Afbeelding #5: Maker QiuYuLi, Onafhankelijke productie, 2021.

Auteursrecht: Het auteursrecht behoort toe aan QiuYu Li, 2021.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022. De Bronze A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: QiuYu Li
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator QiuYuLi, Independent production, 2021. Image #2: Creator QiuYuLi, Independent production, 2021. Image #3: Creator QiuYuLi, Independent production, 2021. Image #4: Creator QiuYuLi, Independent production, 2021. Image #5: Creator QiuYuLi, Independent production, 2021.
Projectteamleden: QiuYu Li
Projectnaam: Utopian City
Projectklant: QiuYu Li


Utopian City  IMG #2
Utopian City  IMG #3
Utopian City  IMG #4
Utopian City  IMG #5
Utopian City  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp