Arlo Sans: Vernieuwing in Letterontwerp

Paul Robb en Moira Bartoloni brengen beweging in typografie

Met een frisse blik op de Internationale Stijl introduceren ontwerpers Paul Robb en Moira Bartoloni een nieuw lettertype dat functionaliteit en esthetiek naadloos combineert: Arlo Sans.

In de wereld van typografie is innovatie de sleutel tot onderscheiding. Arlo Sans is het resultaat van een diepgaande verkenning van de Internationale Stijl, waarbij de ontwerpers een geometrisch schreefloos lettertype hebben gecreëerd dat zich onderscheidt door subtiele ontwerpelementen en afwijkingen die beweging binnen een lettertypefamilie suggereren. De breedte van de letteropeningen en de comfortabele, ademende ruimtes zorgen ervoor dat Arlo Sans uitblinkt in leesbaarheid en contrast, ongeacht het gewicht of de grootte van het lettertype.

De veelzijdigheid van Arlo Sans komt tot uiting in de robuuste en betrouwbare vormen, verrijkt met een hedendaagse persoonlijkheid. Dit lettertype is niet alleen een visueel genot, maar ook een technisch meesterwerk, geoptimaliseerd voor de beste leesbaarheid. Met meer dan 20 stilistische alternatieven biedt Arlo Sans ontwerpers de vrijheid om hun creativiteit te uiten en hun werk een unieke toets te geven.

De ontwikkeling van Arlo Sans was een technologisch avontuur, waarbij de software Glyphs werd gebruikt om de lettertypefamilie te creëren. Het typevoorbeeldboek en de doos werden in beperkte oplage geproduceerd met offset digitaal drukwerk in 8 kleuren, wat de exclusiviteit van het ontwerp benadrukt. Met afmetingen van 210 x 290 mm is het specimen een tastbare manifestatie van de ontwerpfilosofie van Robb en Bartoloni.

Arlo Sans is niet alleen een lettertype, maar ook een interactieve ervaring. Het OpenType-lettertype is compatibel met elke computer, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek. Het ontwerptraject, dat begon met schetsen in maart 2023 en leidde tot de lancering in juli 2023, is een toonbeeld van toewijding en precisie.

De grootste uitdaging voor Robb en Bartoloni was het creëren van een gevoel van beweging binnen de lettervormen, wat resulteerde in een hedendaagse visuele taal die zowel dynamisch als functioneel is. Hun onderzoek naar de oorsprong van de Internationale Stijl en de transformatie van vormen naar nieuwe, beweeglijke vormen heeft geresulteerd in een lettertype dat zowel de traditie eert als de toekomst omarmt.

Met de prestigieuze Bronzen A' Design Award in de categorie Grafische, Illustratie en Visuele Communicatie Design Award in 2024, erkent de designwereld de bijdrage van Arlo Sans aan de verbetering van de kwaliteit van leven en het positief beïnvloeden van onze omgeving. De intellectuele eigendomsrechten van Arlo Sans behoren toe aan Paul Henry Robb & Moira Bartoloni, die met hun creatie een nieuwe standaard zetten in de wereld van typografisch ontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Paul Robb
Afbeeldingscredits: Copyrights belong to Paul Henry Robb & Moira Bartoloni, 2023
Projectteamleden: Paul Henry Robb Moira Bartoloni
Projectnaam: Arlo Sans
Projectklant: S6 Foundry


Arlo Sans IMG #2
Arlo Sans IMG #3
Arlo Sans IMG #4
Arlo Sans IMG #5
Arlo Sans IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp