Lezai Tandheelkundige Kliniek: Een Logo en Merkidentiteit dat Vreugde en Veiligheid Uitstraalt

Een Ontwerp van Guangzhou Cheung Ying Design Co., Ltd.

LEZAI Tandheelkundige Kliniek is een uitgebreide tandheelkundige kliniek met een vrolijke en warme omgeving, die zich speciaal richt op vrouwen en kinderen en het merkconcept van vreugde in dit moment overbrengt. Om het merkimago van de kliniek te benadrukken, dat staat voor veiligheid + vreugde + professionaliteit, hebben we bij het ontwerpen van het logo het concept van vreugde in de tanden geïntroduceerd, wat fonetisch vergelijkbaar is met en overeenkomt met het concept van vreugde in dit moment.

Het logo als geheel maakt gebruik van de omgekeerde techniek van grafische bodem in grafisch ontwerp, waarbij een visueel symbool wordt gevormd met positieve en negatieve vormen. De positieve vorm wordt gevormd door eenvoudige lange en korte rechte lijnen in combinatie met een cirkel om een veilige en vreugdevolle scène te schetsen waar volwassenen en kinderen in een cirkel omhelzen en elkaars handen vasthouden. De negatieve vorm in het midden neemt de vorm aan van een tand, wat het merkconcept van vreugde in de tanden weergeeft.

Om een consistente visuele identiteit te creëren, zijn alle benodigde PMS-kleurcodes verstrekt voor gedrukte en digitale media. Daarnaast zijn RAL-equivalenten van deze kleuren en stoffenkleuren geselecteerd voor de interieurruimte van de kliniek.

Het logo en het visuele systeem zijn ontworpen in vectorformaat, zodat ze geschikt zijn voor verschillende formaten van digitale en gedrukte media. Om foutieve productie van items te voorkomen, hebben we een uitgebreide handleiding voor het merklogo opgesteld.

Het logo suggereert de ontwerpfilosofie en kernwaarden van het merk. Het brengt het idee over dat vrouwen en kinderen tandheelkundige gezondheid omarmen. De lage verzadiging van de merkkleuren zorgt voor een ontspannen en warm gevoel, terwijl het gecombineerde logo wordt gebruikt om het merkimago van veiligheid, vreugde en professionaliteit over te brengen.

Het project begon in oktober 2019 en werd in februari 2020 voltooid in Guangzhou. Voordat we aan dit project begonnen, hebben we grondig onderzoek gedaan naar logo's, visuele identiteit en grafisch ontwerp van andere tandheelkundige klinieken op de markt. De onderzoeksresultaten tonen aan dat de logo's in de tandheelkundige branche ernstige homogeniteit vertonen en gebrek hebben aan merkuniekheid. Daarom hebben we in onze merkstrategie een merkbeeld van "Eerst Gelukkig, Warme Behandeling" geformuleerd, zodat consumenten duidelijk de servicekenmerken en harmonieuze interacties kunnen voelen die door het merk worden overgebracht.

De uitdaging lag voornamelijk in het vinden van een ontwerptaal die niet alleen de kenmerken van de tandheelkundige branche kan uitdrukken, maar ook de merkconnotatie kan interpreteren, zodat consumenten een betere merkervaring kunnen krijgen.

Het logo als geheel maakt gebruik van de omgekeerde techniek van grafische bodem in grafisch ontwerp, waarbij een visueel symbool wordt gevormd met positieve en negatieve vormen. Het logo suggereert de ontwerpfilosofie en kernwaarden van het merk. Het brengt het idee over dat vrouwen en kinderen tandheelkundige gezondheid omarmen. De lage verzadiging van de merkkleuren zorgt voor een ontspannen en warm gevoel, terwijl het gecombineerde logo wordt gebruikt om het merkimago van veiligheid, vreugde en professionaliteit over te brengen, zodat consumenten duidelijk de servicekenmerken en harmonieuze interactie kunnen begrijpen die door het merk worden overgebracht.

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guangzhou Cheung Ying Design Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Guangzhou Cheung Ying Design Co., Ltd.
Projectteamleden: Creative Director: Zhiji Dong Designer: Lu Gu
Projectnaam: LEZAI Dental Clinic
Projectklant: Guangzhou Cheung Ying Design Co., Ltd.


LEZAI Dental Clinic IMG #2
LEZAI Dental Clinic IMG #3
LEZAI Dental Clinic IMG #4
LEZAI Dental Clinic IMG #5
LEZAI Dental Clinic IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp