Rsvp: Een Veilig en Vertrouwd Online Platform voor Virtuele Evenementen

Een Uniek Ontwerp voor Veilige en Inclusieve Online Samenkomsten

De COVID-19-pandemie heeft de manier waarop we samenkomen en sociale evenementen bijwonen drastisch veranderd. In een tijd waarin persoonlijke ontmoetingen moeilijk zijn geworden, zijn virtuele bijeenkomsten steeds populairder geworden. Rsvp is een uniek brandingproject dat tot doel heeft een veilige en vertrouwde omgeving te bieden voor informele online bijeenkomsten tussen vriendengroepen, vooral tijdens de pandemie.

Het Rsvp-platform heeft unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere virtuele evenementenplatforms. Het maakt gebruik van een uitnodigingssysteem dat deelnemers beschermt tegen online oplichters. Alleen degenen die zijn uitgenodigd door hun kennissen mogen deelnemen, waardoor een veilige en vertrouwde omgeving voor online evenementen wordt gegarandeerd.

Het logomerk van Rsvp is een uitdrukking van diversiteit en verbondenheid. Het bestaat uit verweven lettertypen met verbindende lijnen, vierkanten en brede letters. Het symbool is gebaseerd op het virtuele vergaderscherm en varieert afhankelijk van het aantal deelnemers, waardoor het idee van inclusiviteit wordt versterkt.

De interactie met het Rsvp-platform is eenvoudig. De gastheer creëert een evenement en nodigt gasten uit via een unieke link. Gasten kunnen hun aanwezigheid bevestigen en drankjes of goederen bestellen via Rsvp. Gasten kunnen deelnemen aan online bijeenkomsten via unieke links, communiceren met anderen en gedeelde items bestellen. Rsvp biedt een veilige omgeving en verbetert de ervaring met chat, spelletjes en muziek. Uitgenodigde gasten kunnen de uitnodiging uitbreiden naar anderen door hun unieke links te delen. Rsvp voegt deze nieuwe gasten toe aan de gastenlijst en bevordert inclusiviteit en gemeenschapsvorming.

Het Rsvp-project vond plaats in het voorjaar van 2022 in Korea, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en werd volledig online uitgevoerd. Het is een virtueel evenementenplatform dat tot doel heeft mensen van verschillende locaties met gedeelde interesses met elkaar te verbinden.

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar het Rsvp-platform en de impact ervan op sociale verbondenheid tijdens de COVID-19-pandemie. Deelnemers nemen deel aan een online bijeenkomst via het uitnodigingssysteem en voltooien voor- en na-bijeenkomst enquêtes. De gegevens worden geanalyseerd met behulp van beschrijvende statistieken en thematische analyse. Het onderzoek heeft tot doel inzicht te bieden in de rol van online bijeenkomsten bij het verminderen van isolatie en het bevorderen van een gevoel van gemeenschap, waarbij Rsvp dient als een model voor veilige en inclusieve virtuele bijeenkomsten.

Het ontwerpen van een virtueel evenementenplatform dat sociale verbondenheid en gemeenschapsgevoel bevordert, was een uitdaging. Veel online platforms bieden niet de benodigde functies om een gevoel van gemeenschap en verbondenheid te creëren. Rsvp is ontworpen om aan deze uitdaging te voldoen en verbetert de relaties en bevordert samenzijn tijdens deze uitdagende tijden.

Het Rsvp-ontwerp is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege het integreren van industriestandaarden en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lia Jiyun Kim
Afbeeldingscredits: Lia Jiyun Kim
Projectteamleden: Lia Jiyun Kim
Projectnaam: Rsvp
Projectklant: Lia Jiyun Kim


Rsvp  IMG #2
Rsvp  IMG #3
Rsvp  IMG #4
Rsvp  IMG #5
Rsvp  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp