Meishan Mining: Een Slim Centrum voor Industrieel Erfgoed

Ontworpen door Saiwen Liu

Inleiding:

Het Meishan Mining smart center is een project voor de reconstructie van een oude fabriek, bestaande uit drie aangrenzende gebouwen: de oorspronkelijke werkplaats voor machineonderhoud, het onderdelenmagazijn en het magazijn. Om deze gebouwen met elkaar te verbinden, zijn er heuvelvormige gangen toegevoegd aan de noordgevel. Geïnspireerd door de omliggende bergen, hebben de gangen abstracte bergvormen en grijze en witte tinten om de prachtige stijl van de witte muren en zwarte tegels van de Jiangnan-architectuur te benadrukken.

Ontwerper Saiwen Liu heeft het Meishan Mining project gecreëerd met twee doelen in gedachten: het voldoen aan de functie van het bestaande slimme commandocentrum van de mijn en het rekening houden met het algehele effect van het park.

Unieke kenmerken:

Het project is gelegen in Nanjing, Jiangsu Province, op 13 kilometer afstand van het centrum van Nanjing. Het voormalige Meishan Iron Mine, opgericht in oktober 1959, raakt nu uitgeput. De overheid heeft plannen om er een industrieel erfgoedpark van te maken. Het hele ontwerp is gericht op de twee doelen: het voldoen aan de functie van het bestaande slimme commandocentrum van de mijn en het rekening houden met het algehele effect van het park.

Notities van de ontwerper:

Het Meishan Mining project is gelegen in Nanjing, Jiangsu Province, op 13 kilometer afstand van het centrum van Nanjing. Het voormalige Meishan Iron Mine, opgericht in oktober 1959, raakt nu uitgeput. De overheid heeft plannen om er een industrieel erfgoedpark van te maken. Het hele ontwerp is gericht op de twee doelen: het voldoen aan de functie van het bestaande slimme commandocentrum van de mijn en het rekening houden met het algehele effect van het park.

Prijzen en erkenning:

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur in 2023. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Saiwen Liu
Afbeeldingscredits: Saiwen Liu
Projectteamleden: Saiwen Liu
Projectnaam: Meishan Mining
Projectklant: Saiwen Liu


Meishan Mining  IMG #2
Meishan Mining  IMG #3
Meishan Mining  IMG #4
Meishan Mining  IMG #5
Meishan Mining  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp