Asty Garak: Een Nieuwe Trend in Compact Wonen

Een Hoogwaardige Compacte Residentie van de Hand van Ontwerper Yongsu Lee

Ontwerper Yongsu Lee heeft met Asty Garak een nieuwe norm gezet in compact wonen. Deze hoogwaardige residentie in Seoul reageert op veranderende levensstijlen in Korea en streeft ernaar de ruimtelijke beperkingen van bestaande kleine woonproducten te overwinnen.

De inspiratie voor Asty Garak begon met een locatie in Seoul genaamd Garak. In tegenstelling tot het verleden was Garak een veilige plek geworden door de overstromingen van de Hangang-rivier. Met het oog op de regionale kenmerken van het voorkomen van externe golven, werd het ontwerp van de verhoging ontworpen met het motief van de zuilvormige verbinding. Daarnaast leende het de vorm van bochten en golven van vrijheid in de immateriële betekenis van "vreugde" in de naam van de melodie om sympathie van gebruikers te trekken door het ontwerpen van de hoofdingang en de gemeenschap.

Asty Garak onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het is een high-end compacte residentie die reageert op levensstijlveranderingen in Korea. Het project streeft ernaar de ruimtelijke beperkingen van bestaande goedkope kleine woonproducten te overwinnen en functies en ontwerpen te ontwikkelen voor consumenten met een hoog inkomen. Het plant een product dat voldoet aan het functionele en esthetische perspectief met een unitindeling die kan worden getransformeerd volgens de levensstijl en een afwerkingsmateriaal dat het esthetische perspectief benadrukt.

De technologie die wordt gebruikt om Asty Garak te realiseren is even indrukwekkend. De zuilvormige structuur, ontworpen met het oog op duurzaamheid, is ontworpen om toekomstige schaalbaarheid en veranderingen aan te kunnen. GFRC, dat de buitenkant vormt, is een technologie die wordt vervaardigd door middel van een mal en beton en glasvezels synthetiseert om een systeem te implementeren met een duurzaamheid van 100 jaar in ontwerp. Het interieurontwerp van de unit werd uitgevoerd met een nieuwe configuratie die openheid en schaalbaarheid overweegt, weg van het bestaande woningkader met behulp van slimme glastechnologie.

De Asty Garak is ontworpen door Yongsu Lee, met hulp van Euna Park, Jeechang Oh en Soohyun Choo. Het project is het centrum van ontwikkeling in het oostelijke deel van Seoul, waar nieuwe toekomstige waarden zullen worden gerealiseerd samen met continue ontwikkeling. De bouw begint in september 2022 en is gepland om te worden voltooid in oktober 2025.

Deze innovatieve residentie heeft al erkenning gekregen in de vorm van een prestigieuze A' Design Award. De Asty Garak won de Bronzen A' Architectuur, Gebouw en Structuur Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gerespecteerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met Asty Garak zet Yongsu Lee een nieuwe standaard in compact wonen. Het is een project dat de ruimtelijke beperkingen van bestaande goedkope kleine woonproducten overwint en functies en ontwerpen ontwikkelt voor consumenten met een hoog inkomen. Het plant een product dat voldoet aan het functionele en esthetische perspectief met een unitindeling die kan worden getransformeerd volgens de levensstijl en een afwerkingsmateriaal dat het esthetische perspectief benadrukt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: cre-te
Afbeeldingscredits: #1, 2, 3, 4, 5 : Overnine holdings Video credits : Overnine holdings
Projectteamleden: Yongsu Lee Euna Park Jeechang Oh Soohyun Choo
Projectnaam: Asty Garak
Projectklant: cre-te


Asty Garak IMG #2
Asty Garak IMG #3
Asty Garak IMG #4
Asty Garak IMG #5
Asty Garak IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp