One Floreasca Vista: Een Architectonische Symfonie aan het Meer

Revolutionaire Residentiële Ontwikkeling Verrijkt Boekarest

In het hart van Boekarest verrijst One Floreasca Vista, een residentieel project dat de grenzen van architectuur en design opnieuw definieert. Dit project, voltooid in 2023, biedt een unieke woonervaring, geïnspireerd door de complexiteit van het stedelijke landschap.

One Floreasca Vista, gelegen aan de oevers van het Floreasca-meer, is een toonbeeld van stedelijke regeneratie. Het project brengt samenhang en structuur in een voorheen ongestructureerde omgeving. De appartementen zijn ontworpen met oog voor de helling van het terrein, resulterend in duplexwoningen met eigen tuinen. De architectuur van het gebouw is beïnvloed door drie bepalende oriëntaties: de straat, het meer en de ondergrondse metrolijn. Het resultaat is een semi-privé driehoekige binnenplaats die een reeks van open en gesloten buitenruimtes met elkaar verbindt.

De buitenkant van One Floreasca Vista straalt de exclusiviteit van een op maat gemaakt boutique project uit. De gevels reageren op de omringende bomen aan het meer, met een samenhangende juxtapositie van texturen en materialen die de natuurlijke omgeving respecteren. De technische specificaties van het project zijn indrukwekkend: een oppervlakte van ongeveer 3440 vierkante meter en een ontwikkelde bebouwde oppervlakte van 13676 vierkante meter. Het complex omvat een semi-kelder voor parkeren en technische ruimtes, terwijl de duplexappartementen zich op de begane grond, eerste verdieping en vijfde verdieping bevinden, voornamelijk gericht op het meer en het park.

De ontwerpers van X Architecture & Engineering Consult hebben nauw samengewerkt met Lemon Interior Design voor het interieur, Incona voor de constructie, en diverse andere teams voor de landschapsarchitectuur en gevelontwerp. Samen hebben zij een project gerealiseerd dat niet alleen luxe woonruimtes biedt, maar ook een positieve bijdrage levert aan de omgeving en het welzijn van de bewoners.

De grootste uitdagingen bij het ontwerpen van One Floreasca Vista waren de bestaande dichtheid in het gebied, het samenvoegen van twee percelen, de helling van het land en de beperkingen opgelegd door de ondergrondse metrolijn. Deze complexiteiten zijn overwonnen door een holistische benadering die architecturale, stedelijke, levensstijl- en milieufactoren in overweging neemt.

One Floreasca Vista is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een bekroond project, onderscheiden met de Iron A' Design Award in 2024 voor zijn goed ontworpen, praktische en innovatieve creatie die professionele en industriële eisen vervult. Het project is een bewijs van uitmuntendheid in het integreren van de beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken.

De impact van One Floreasca Vista gaat verder dan de fysieke ruimte. Het project creëert een levendige interactie tussen bewoners en hun omgeving, met appartementen die zijn aangepast aan de helling van het terrein en oriëntatie, wat resulteert in duplexen met een opening naar hun eigen tuinen. De hoogwaardige appartementen bieden weidse uitzichten over het meer, boven het niveau van de naburige gebouwen. Duplexen op de bovenste verdiepingen hebben toegang tot het terras van het gebouw, een privé recreatiegebied.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: X Architecture & Engineering Consult
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Eng. Alin Torba, Bird view, 2024 Image #2: Photographer Arch. Madalina Rosca, Street view, 2023 Image #3: Photographer Arch. Madalina Rosca, Detail, 2023 Image #4: Photographer Arch. Madalina Rosca, Lobby, 2023 Video credits: One United Properties
Projectteamleden: Architecture - X Architecture & Engineering Consult Interior design - Lemon Interior Design Structure - Incona Mep - Com-Tid Engineering Landscape - Urban Trafic, Top Pavaj Facade design - Bueso-Inchausti & Rein Arquitectos Facade project - X Architecture & Engineering Consult Glassrom
Projectnaam: One Floreasca Vista
Projectklant: X Architecture & Engineering Consult


One Floreasca Vista IMG #2
One Floreasca Vista IMG #3
One Floreasca Vista IMG #4
One Floreasca Vista IMG #5
One Floreasca Vista IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp