Kirin Island: Een Meesterwerk van Zhubo Design

De Verwezenlijking van Innovatie en Traditie

In het hart van Jining, de stad van Confucius en Mencius, staat een modern architectonisch wonder dat de traditionele regionale elementen opnieuw interpreteert. Het Kirin Island Planning Exhibition Center, ontworpen door Zhubo Design, is een perfecte fusie van innovatie en traditie.

Zhubo Design heeft zich laten inspireren door de rijke cultuur van Jining, de stad van het Grand Canal. Het resultaat is een modern en eenvoudig architectonisch ontwerp dat de regionale kenmerken belichaamt. Het project is de eerste fase van het Mass Entrepreneurship and Innovation Industrial Park van Jining High-tech District. Het dient in eerste instantie als een tentoonstellingsruimte voor de planning en investeringspromotie van het industriepark. In een later stadium wordt het getransformeerd tot een stedelijke tentoonstellingshal die naadloos opgaat in de omringende openbare ruimte.

Wat het Kirin Island Planning Exhibition Center uniek maakt, zijn de zes ontwerpprincipes die Zhubo Design heeft toegepast: "Rond en Vierkant, Axiale Symmetrie, Een Zwevende Doos, Kylin-achtige Buitenkant, Integratie van Ruimte en Buiten de Grenzen". Deze principes zijn zichtbaar in elk aspect van het gebouw, van de structuur tot de interactie met de omgeving.

Het gebouw is een frame-schuifwandstructuur met een noord-zuid overhang van 10,3m en een overspanning van 18,6m tussen de twee verkeerskernen in het midden. Deze lange overspanning realiseert een zuilvrije binnenruimte en creëert een brede en doorgaande totale ruimte. De verreikende overhangen aan de noord- en zuidzijde creëren een semi-buitenactiviteitenruimte voor het publiek.

De locatie van het project in Jining, Shandong Province, biedt een superieure geografische ligging omringd door residentiële en commerciële kantoorruimtes met volledige transport- en ondersteunende faciliteiten. Om optimaal gebruik te maken van de straathoeken en omringende bronnen, is het gebouw ontworpen als een kubus vanuit het macro-perspectief van stadsontwerp. Het realiseert een goede oriëntatie en zichtbaarheid op alle interfaces door middel van tillen, draaien, uitsteken, terugtrekken en overhangen.

De grootste uitdaging voor Zhubo Design was de constructie van de grote overspanning van betonnen structuren. Dit vereiste het overwinnen van vele ontwerpmoeilijkheden en innovatieve implementatie. De lokale cultuur is geïntegreerd in het ontwerp. Andere decoratieve elementen zijn uitgesloten, behalve Kirin-schubben, om de eenvoud van de gevel en de textuur van het materiaal te benadrukken. Het gordijnwandontwerp moest vele technische problemen oplossen met betrekking tot schuine ondersteuning en verdeling.

Het Kirin Island Planning Exhibition Center is een bewijs van de bekwaamheid en innovatie van Zhubo Design. Het project heeft de prestigieuze Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuurontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhubo Design
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Triangular Prism Image #2: Photographer Tri-Images Image #3: Photographer Tri-Images Image #4: Photographer Tri-Images Image #5: Photographer Tri-Images
Projectteamleden: Project Director: Yang Weizhong, Project Managers: Wang Qi, Liu Wubin, Wang Yonggang, Project Team: Pang Zhenfei, Wei Bo, Li Tao, Li Yingwei, Lai Shengqi, Xia Chong, Ouyang Jie, Chen Xiaojun, Wang Yijie, Li Shanwei, Huang Jian, Qiao Xin
Projectnaam: Kirin Island
Projectklant: Zhubo Design


Kirin Island IMG #2
Kirin Island IMG #3
Kirin Island IMG #4
Kirin Island IMG #5
Kirin Island IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp