Sun Shed: Een Renovatieproject dat het Platteland omarmt

Een Ontwerp van Mix Architecture

Inleiding:

Het ontwerp van de Sun Shed is geïnspireerd op het platteland en heeft als doel om de natuurlijke schoonheid en charme van landelijke gebieden te omarmen. Mix Architecture heeft een uniek concept ontwikkeld dat de bezoekers een gevoel van bescherming en verbondenheid met de natuur geeft. Dit renovatieproject is een ware transformatie van een oude schuur naar een veelzijdige ruimte voor sociale activiteiten.

De Sun Shed is ontworpen door Mix Architecture in samenwerking met Chun Qin Yuan Ecological Farm. Het project is gelegen in Jiangsu, China en werd voltooid in januari 2018. Het doel van de renovatie was om de functie van de schuur aan te passen en te maximaliseren, met de nadruk op het creëren van een veelzijdige ruimte voor diverse sociale activiteiten.

De unieke eigenschappen van het ontwerp maken de Sun Shed een opvallend project. Het centrale punt van de ruimte is het podium, dat als basis dient voor de cirkelvormige indeling van de ruimte. Dit zorgt voor een optimale indeling en een gevoel van harmonie. Het ontwerp maakt gebruik van materialen die de landelijke elementen weerspiegelen, zoals bamboe en yew boomzaailingen. De bamboe is geweven in de vorm van bomen, waardoor een abstracte bosachtige sfeer ontstaat in de balzaal. De yew boomzaailingen zorgen voor een groene achtergrond en verbeteren de klimatologische omstandigheden van de locatie.

De Sun Shed heeft niet alleen voldaan aan de oorspronkelijke verwachtingen als locatie voor bruiloften en verjaardagsfeesten, maar heeft ook een breder scala aan sociale activiteiten aangetrokken. Lokale marathon teams houden er hun jaarlijkse bijeenkomsten, country zangers geven er optredens en bedrijven gebruiken de ruimte voor productlanceringen en entertainmentprogramma's. Het ontwerp heeft de potentie van de ruimte volledig benut en heeft een positieve invloed gehad op de lokale gemeenschap.

Het ontwerpproces van de Sun Shed kende enkele uitdagingen. Het project bevond zich in een relatief geïsoleerde omgeving, zonder unieke natuurlijke of culturele landschappen. Bovendien was de bereikbaarheid voor stedelijke bezoekers beperkt. Mix Architecture moest creatieve oplossingen vinden om de waarde van de ruimte te vergroten en de lokale vitaliteit te stimuleren. Het resultaat is een uniek en veelzijdig ontwerp dat de schoonheid van het platteland omarmt en tegelijkertijd een moderne en functionele ruimte biedt voor diverse sociale activiteiten.

De Sun Shed is een bekroond ontwerp en heeft in 2020 de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur. Deze prestigieuze prijs erkent het buitengewone ontwerp en de impact ervan op de wereld. Het ontwerp van Mix Architecture is een ware blijk van excellentie en innovatie.

De Sun Shed is een inspirerend voorbeeld van hoe een renovatieproject het platteland kan omarmen en transformeren tot een veelzijdige en levendige ruimte. Het ontwerp van Mix Architecture weet de natuurlijke schoonheid en charme van het platteland te behouden, terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de moderne eisen van sociale activiteiten. De Sun Shed is een ware blikvanger en een bron van inspiratie voor toekomstige renovatieprojecten.

Ontwerpteam: Tang Tao, Zhou Suning, Wu Ziye, Wei Zhuju, Peng Bin

Design Tags: Renovatie, Adaptieve Hergebruik, Dorp, Architectuur, Oud en Nieuw


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ziye Wu
Afbeeldingscredits: Ziye Wu
Projectteamleden: Tang Tao, Zhou Suning, Wu Ziye, Wei Zhuju, Peng Bin
Projectnaam: Sun Shed
Projectklant: Ziye Wu


Sun Shed IMG #2
Sun Shed IMG #3
Sun Shed IMG #4
Sun Shed IMG #5
Sun Shed IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp