Huis in Sinjyo: Een Uniek Ontwerp dat Privacy en Ruimte Combineert

Een Architectonisch Meesterwerk van Kiyoshi Sugimoto

Inleiding:

Het "Huis in Sinjyo", ontworpen door de getalenteerde architect Kiyoshi Sugimoto, is een opmerkelijk residentieel gebouw dat privacy en ruimte combineert. Gelegen in Tanabe, Wakayama, Japan, is dit huis een perfect voorbeeld van innovatief ontwerp dat voldoet aan de behoeften van de bewoners. Met een unieke binnenplaats en een open plattegrond, biedt dit huis een oase van rust en sereniteit.

Ontwerpinspiratie:

Het ontwerp van het "Huis in Sinjyo" is ontstaan uit de uitdaging om privacy te waarborgen op een locatie die grenst aan een drukke nationale snelweg. Om dit te bereiken, heeft Sugimoto gekozen voor een ontwerp zonder ramen aan de buitenkant van het huis. In plaats daarvan heeft hij een ruime binnenplaats gecreëerd die als een gat in een vierkant blok fungeert. Deze binnenplaats laat licht en wind binnen, terwijl het huis afgesloten blijft van de buitenwereld.

Unieke Kenmerken:

Wat het "Huis in Sinjyo" onderscheidt van andere ontwerpen is de slimme integratie van de binnenplaats. Deze binnenplaats, geplaatst aan de zuidkant van het huis, wordt gedeeld door de woonkamer en de badkamer. Een enkele muur scheidt de woonkamer van het watergebied, waardoor de binnenplaats kan worden ervaren zonder dat de ruimte te veel wordt opgedeeld. Bovendien is de binnenplaats twee treden hoger dan de woonkamer geplaatst, waardoor er een gevoel van verbondenheid met de buitenwereld ontstaat.

Technologie en Specificaties:

Het "Huis in Sinjyo" is gebouwd met behulp van houten constructie, een duurzame en traditionele bouwmethode. Het huis heeft een totale vloeroppervlakte van 94,26m2 en een bouwoppervlakte van 110,69m2. Met een perceeloppervlakte van 373,56m2 biedt dit huis voldoende ruimte voor comfortabel wonen.

Ontwerpuitdagingen en Realisatie:

Een van de belangrijkste uitdagingen bij het ontwerpen van het "Huis in Sinjyo" was het creëren van een open ruimte ondanks de beperkingen van de houten constructie. Door slim gebruik te maken van de binnenplaats en de open plattegrond, is Sugimoto erin geslaagd om een ruimtelijk gevoel te creëren dat de wensen van de bewoners weerspiegelt.

Conclusie:

Het "Huis in Sinjyo" is een meesterwerk van architectonisch ontwerp dat privacy en ruimte combineert op een unieke en innovatieve manier. Met zijn slimme integratie van een binnenplaats en een open plattegrond biedt dit huis een oase van rust en sereniteit voor de bewoners. Kiyoshi Sugimoto heeft met dit ontwerp bewezen dat functionaliteit en esthetiek hand in hand kunnen gaan.

Afbeeldingscredits: Foto/Hirofumi Imanishi

Awards en Erkenning: Het "Huis in Sinjyo" is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische en artistieke vaardigheden die eraan ten grondslag liggen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kiyoshi Sugimoto
Afbeeldingscredits: Photo/Hirofumi Imanishi
Projectteamleden: Kiyoshi Sugimoto Tomohiro Tatsukawa
Projectnaam: House in sinjyo
Projectklant: Kiyoshi Sugimoto


House in sinjyo IMG #2
House in sinjyo IMG #3
House in sinjyo IMG #4
House in sinjyo IMG #5
House in sinjyo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp