Wuxi Vanke Park Avenue: Een Nieuw Hoofdstuk in Stedelijk Leven

Een Unieke Residentiële Ontwikkeling Ontworpen door Feng Yang

Inleiding

China's stedelijke expansie blijft gedijen en in 2018 had Vanke de ambitie om de grootste "Metropolitan Style" gemeenschap te bouwen in Changzhou Jintan, een stad met een geschiedenis van 5000 jaar. Het resultaat was het Wuxi Vanke Park Avenue project, ontworpen door de gerenommeerde architect Feng Yang. Met zijn 41e samenwerking met Vanke creëerde Yang snel een identiteit voor klassieke gemeenschappen en een stijl die door de markt werd erkend.

Unieke Kenmerken

Een van de opvallende kenmerken van het Wuxi Vanke Park Avenue project is het centrale clubgebouw in de demonstratiezone. Dit gebouw is ontworpen in een gebogen vorm en dient als een centraal punt voor de gemeenschap. Het presenteert zichzelf als een rond entreeplein met klassieke verfijning en biedt tegelijkertijd voordelen voor toekomstige activiteiten. De demonstratiezone laat voldoende ruimte over voor faciliteiten die voldoen aan de kwaliteit van het leven, waaronder een gemeenschapsbibliotheek, een kleuterschool, een afvaloverdrachtstation en een winkelgebied. Naarmate er meer bewoners intrekken, kunnen er langs de centrale as nog meer diensten worden toegevoegd.

Realisatietechnologie

De verlichtingssystemen in het Wuxi Vanke Park Avenue project zijn innovatief. Handrails met geperforeerde platen tonen kleurenpaletten en omringen de belangrijkste gebouwen in een modieuze omgeving. Daarnaast heeft de ronde bibliotheek een eigentijdse uitstraling dankzij het gebruik van transparant glas als gevel. Gevuld met allerlei soorten kennis, fungeert het als een leeromgeving en vertegenwoordigt het een verlangen naar een heldere toekomst.

Specificaties

Het Wuxi Vanke Park Avenue project beslaat een oppervlakte van 374.000 vierkante meter en heeft een bouwoppervlakte van 747.000 vierkante meter. De vloeroppervlakteverhouding bedraagt 2.0.

Locatie en Tijdsbestek

Het Wuxi Vanke Park Avenue project is gestart in juni 2018 in Changzhou en is nog niet voltooid.

Uitdagingen

Een van de grootste uitdagingen voor het Wuxi Vanke Park Avenue project was de schaal ervan. Met bijna 100 afzonderlijke gebouwen in de planning was er geen oplossing te vinden in de eerdere ervaring van het ontwerpteam. Er moest gezocht worden naar een uitvoerbare aanpak om een grootstedelijke stijl op een grotere schaal te realiseren.

Conclusie

Wuxi Vanke Park Avenue belooft de grootste gemeenschap in Oost-China te worden. Met zijn unieke ontwerp en innovatieve benadering van gemeenschapsvoorzieningen, biedt het een levendige en inclusieve leefomgeving voor bewoners van alle leeftijden. Het project is een ware mijlpaal in het stedelijk leven en een voorbeeld van uitmuntendheid in architectuur en ontwerp.

Awards en Erkenning

Het Wuxi Vanke Park Avenue project heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur Ontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Afbeeldingscredits: Shanjian Photography


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Feng Yang
Afbeeldingscredits: Photography: Shanjian Photography
Projectteamleden: Architecture design: Dotint Chief architect: Yang Feng Design team: Zhao Yadong, Peng Xu, Zhong Dewen, Sun Anshun, Ge Yuxiang, Wang Chao
Projectnaam: Wuxi Vanke Park Avenue
Projectklant: Feng Yang


Wuxi Vanke Park Avenue IMG #2
Wuxi Vanke Park Avenue IMG #3
Wuxi Vanke Park Avenue IMG #4
Wuxi Vanke Park Avenue IMG #5
Wuxi Vanke Park Avenue IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp