Zhuhai Huafa Plaza: Een Unieke Samensmelting van Architectuur en Retail

Een Prestigieus Project van Huafa Group

Inleiding:

Zhuhai Huafa Plaza, gelegen op het prachtige Hengqin Island in Zhuhai, is een indrukwekkend commercieel ontwikkelingsproject dat de perfecte balans vindt tussen architectuur en retail. Ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau 10 Design, is dit project een ware blikvanger in de regio. Met zijn unieke ontwerp en strategische locatie biedt Zhuhai Huafa Plaza een ongeëvenaarde ervaring voor zowel bezoekers als bewoners.

Body:

De inspiratie voor het ontwerp van Zhuhai Huafa Plaza komt voort uit de traditionele Chinese deugd "respect". De drie torens zijn zo gepositioneerd dat ze elkaar voldoende ruimte en een prachtig uitzicht bieden, terwijl ze tegelijkertijd verbonden zijn op de niveaus van de binnenplaats op het podium. De gevel is geïnspireerd op de prachtige patronen van traditionele Chinese raamkozijnen en wordt gekenmerkt door eenvoudige ritmische frames die een gevoel van schaal en levendigheid creëren en de elegantie en rijkdom van de Chinese cultuur tentoonspreiden.

Wat Zhuhai Huafa Plaza echt onderscheidt, is de locatie. Gelegen in de nabijheid van Macau, met uitzicht op de rivier die hen scheidt, biedt het project een adembenemend uitzicht op de omgeving. Het bestaat uit drie torens en een reeks retailpaviljoens, die samen een scala aan interne en semi-externe omgevingen creëren. Deze omgevingen bieden ruimte voor boetiekretailfaciliteiten en kantoorruimte, met een eenvoudige circuitindeling rond twee centrale binnentuinen. Bovendien maakt het project gebruik van de nabijheid van het water en het omliggende park om intieme ruimtes op de begane grond en een tuincourtyard te creëren, in plaats van een traditioneel winkelcentrum.

Het ontwerp van Zhuhai Huafa Plaza is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook technisch geavanceerd. De retailpodiumbinnenplaatsen worden gekenmerkt door een reeks trechtervormige paviljoens langs de belangrijkste buitenomloop. Deze vormen en structurele afmetingen zijn ontworpen, getest en afgeleid door de architect en de constructeur met behulp van geavanceerde ontwerp-, modellerings- en engineeringsoftware om de structuurgrootte te optimaliseren en de visie van de architect te realiseren.

Specificaties:

Zhuhai Huafa Plaza beslaat twee ontwikkelingspercelen met een totale oppervlakte van 62.810 vierkante meter. Het project bestaat uit drie torens en een reeks retailpaviljoens, met een totale bruto vloeroppervlakte van meer dan 395.000 vierkante meter. Deze ruimte biedt plaats aan boetiekretailfaciliteiten en kantoorruimte. De hoogste toren is maar liefst 250 meter hoog, waardoor het een indrukwekkend landmark is in de regio.

Conclusie:

Zhuhai Huafa Plaza is een meesterwerk van architectuur en retail, dat de rijke Chinese cultuur en de moderne stedelijke omgeving perfect combineert. Met zijn unieke ontwerp, strategische locatie en technische innovatie is dit project een ware blikvanger in Zhuhai. Zhuhai Huafa Plaza biedt bezoekers en bewoners een unieke ervaring en is een must-visit bestemming voor liefhebbers van architectuur en design.

Afbeeldingscredits:

Afbeelding 1: Architectonisch Ontwerp

Afbeelding 2: Perspectief

Afbeelding 3: Architectonisch Ontwerp

Afbeelding 4: Architectonisch Ontwerp

Afbeelding 5: Interieurontwerp

Intellectueel Eigendom:

Alle intellectuele eigendomsrechten behoren toe aan Huafa Industrial Share Co., Ltd., Zhuhai.

Prijzen en Erkenning:

Zhuhai Huafa Plaza heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze zilveren prijs is toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Zhuhai Huafa Plaza is erkend voor zijn technische kenmerken, uitmuntendheid en positieve impact op de omgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhuhai Huafa Properties Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Image #1: Architectural Design Image #2: Perspective Image #3: Architectural Design Image #4: Architectural Design Image #5: Interior Design
Projectteamleden: Developer: Huafa Industrial Share Co., Ltd., Zhuhai Architectural Designer: 10 Design
Projectnaam: Zhuhai Huafa Plaza
Projectklant: Zhuhai Huafa Properties Co., Ltd.


Zhuhai Huafa Plaza IMG #2
Zhuhai Huafa Plaza IMG #3
Zhuhai Huafa Plaza IMG #4
Zhuhai Huafa Plaza IMG #5
Zhuhai Huafa Plaza IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp