CR Land Linyi MiXC: Een Uniek Mixed-Use Ontwerp dat Geschiedenis en Moderne Stedelijke Levensstijl Verbindt

Een Landmark voor Toekomstige Stadsontwikkeling

In de historische wijk van Linyi, China, wordt CR Land Linyi MiXC verwacht een landmark te worden voor toekomstige stadsontwikkeling. Dit unieke mixed-use ontwerp verbindt geschiedenis met moderne stedelijke levensstijl en creëert een levendige en dynamische omgeving.

Het ontwerp van CR Land Linyi MiXC, ontwikkeld door AICO, is geïnspireerd door de rijke geschiedenis van Linyi, een stad met meer dan 3000 jaar geschiedenis. Het doel was om deze geschiedenis te verbinden met het hedendaagse stadsleven. Langs de bestaande stedelijke as is een driedimensionaal park gecreëerd dat zich uitstrekt over meerdere blokken en dient als het middelpunt voor recreatieve activiteiten en het leven in het complex.

De inspiratie voor de gevel komt voort uit de lokale cultuur van het vliegeren. Zowel de vorm als de beweging van de vlieger zijn geïnterpreteerd in het landschap, de buitenkant, het interieur en zelfs in de bewegwijzering. Het resultaat is een uniek en levendig patroon dat de gevel siert en een gevoel van beweging en vitaliteit creëert.

Wat CR Land Linyi MiXC onderscheidt van andere ontwerpen is de integratie van culturele ruimtes in de omgeving in één geheel. Het project creëert een driedimensionaal park dat het bestaande stedelijke landschap verenigt en een centrale plek biedt voor recreatie en ontspanning. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De gevel van het winkelcentrum maakt gebruik van groene materialen die de thermische prestaties van het gebouw verbeteren. Ook voldoet het landschap aan de eisen van een "sponge city", waarbij het regenwater op een duurzame manier wordt opgevangen en gebruikt.

Met een bruto vloeroppervlak van 473.760 vierkante meter en een landoppervlak van 64.642 vierkante meter, is CR Land Linyi MiXC een grootschalig project dat bestaat uit een winkelpodium van 95.100 vierkante meter, een kantoortoren van 172 meter hoog en zes woontorens met verschillende hoogtes. Dit alles draagt bij aan de diversiteit en levendigheid van het complex.

Het ontwerpteam, bestaande uit Rudan Ye, Jing Zhang, Cong Feng, Hucheng Yuan, Jinshan Chen, Bo Li, Xin Wang, Yue Huang, Yuhao Yang, Peng Liu en Hao Xie, heeft met dit project een uitdaging overwonnen. Het doel was om de revitalisering van de stad te bevorderen en een nieuw architecturaal taal te creëren dat de lokale cultuur weerspiegelt en een gevoel van ruimte met een eigen identiteit creëert.

CR Land Linyi MiXC is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een winnaar van de prestigieuze A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. Dit ontwerp is erkend vanwege zijn goed doordachte, praktische en innovatieve kenmerken die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het draagt bij aan een betere wereld door het integreren van beste praktijken en technische kenmerken.

Met CR Land Linyi MiXC heeft AICO een ontwerp gerealiseerd dat geschiedenis, cultuur en moderne stedelijke levensstijl met elkaar verbindt. Het project is een baken van innovatie en een symbool van de toekomstige ontwikkeling van de stad Linyi.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Jian Fang Afbeelding 2: Jian Fang Afbeelding 3: Jian Fang Afbeelding 4: Jian Fang Afbeelding 5: Jian Fang


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: AICO Ltd
Afbeeldingscredits: Image #1: Jian Fang Image #2: Jian Fang Image #3: Jian Fang Image #4: Jian Fang Image #5: Jian Fang
Projectteamleden: Rudan Ye Jing Zhang Cong Feng Hucheng Yuan Jinshan Chen Bo Li Xin Wang Yue Huang Yuhao Yang Peng Liu Hao Xie
Projectnaam: CR Land Linyi MiXC
Projectklant: AICO Ltd


CR Land Linyi MiXC IMG #2
CR Land Linyi MiXC IMG #3
CR Land Linyi MiXC IMG #4
CR Land Linyi MiXC IMG #5
CR Land Linyi MiXC IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp