The Gaiety: Een Minimalistisch Sales Center dat Eenvoud en Natuur Benadrukt

Een Overzicht van het Ontwerp van TWAD Architecture

Het project neemt de diepgaande culturele context van Foshan als uitgangspunt en absorbeert de taoïstische filosofie van eenvoud en natuur. Het maakt gebruik van minimalistische ontwerptalen en creëert eenvoudige vouwlijnen en talloze buitenruimtes om de elegantie van het landschap te benadrukken. De minimalistische buitenkant van het gebouw en de prachtige grotachtige interieurruimte zijn vol visuele variaties en details. Het hoofdgebouw accentueert visuele en ruimtelijke ervaringen met een open gebaar.

Het Gaiety Sales Center, ontworpen door TWAD Architecture, is een prachtig voorbeeld van minimalistisch design dat de schoonheid van eenvoud en natuur omarmt. Gelegen in Beibeijiao Town, Shunde District, Foshan, Guangdong Province, China, is dit project geïnspireerd door de rijke culturele context van Foshan en de taoïstische filosofie van eenvoud en natuur.

Het ontwerp van het Gaiety Sales Center is gebaseerd op minimalistische ontwerptalen en maakt gebruik van eenvoudige vouwlijnen en talloze buitenruimtes om de elegantie van het omliggende landschap te benadrukken. De buitenkant van het gebouw is minimalistisch en strak, terwijl het interieur een grotachtige ruimte creëert met visuele variaties en aandacht voor detail.

Een van de unieke kenmerken van het ontwerp is de interactie tussen het wateroppervlak en het gebouw, waarbij massieve en lege ruimtes, reflectie en een natuurlijke sfeer samenkomen. Het dak is opvallend gevouwen, waardoor een dubbel hellend dak ontstaat dat de interieurruimte verzacht en een iconische ingang creëert. Het gebouw is ook opgedeeld in verschillende blokken, waardoor er een binnenplaats ontstaat en er een symmetrisch uitzicht ontstaat dat twee functies scheidt.

Het Gaiety Sales Center integreert naadloos met het omliggende landschap, waarbij de vloeiende ruimtes het uitzicht verbreden en een gevoel van eenheid tussen mens en natuur creëren. Het minimalistische ontwerp, de elegante materialen en de aandacht voor detail dragen bij aan een gevoel van ingetogen luxe en verfijning.

Het ontwerp van het Gaiety Sales Center is gerealiseerd met behulp van geavanceerde technologieën en materialen. De gevel is opgebouwd uit stenen die op een onregelmatige manier zijn samengevoegd, wat zorgt voor een uniforme uitstraling. Het dak is bekleed met marmer en vormt een naadloze overgang tussen het dak en de wanden.

Het Gaiety Sales Center is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een functioneel gebouw dat voldoet aan de behoeften van de gebruikers. Het biedt een breed scala aan functies en is ontworpen om een optimale ruimtelijke ervaring te bieden. Het project toont de kracht van minimalistisch design en de integratie van architectuur, mens en natuur.

Het Gaiety Sales Center is een bekroond ontwerp en heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp en de uitstekende technische en artistieke vaardigheden die eraan ten grondslag liggen.

Het Gaiety Sales Center is een ware blikvanger en een inspiratie voor liefhebbers van kunst, architectuur en design. Met zijn minimalistische esthetiek en harmonieuze integratie met de omgeving is het een voorbeeld van tijdloos design dat de schoonheid van eenvoud en natuur viert.

Beeldcredits: Zeng Jianghe


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hao Meng
Afbeeldingscredits: Zeng Jianghe
Projectteamleden: Project Director: Meng Hao; Design Manager: Tang Xiaolei
Projectnaam: The Gaiety
Projectklant: Hao Meng


The Gaiety IMG #2
The Gaiety IMG #3
The Gaiety IMG #4
The Gaiety IMG #5
The Gaiety IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp