Norm Air: Een Luxe Kunsthotel in de Natuur

Een Unieke Bestemming voor Ontspanning en Kunst

Norm Air, ontworpen door Hayato Ishii, is een privéhotel dat kunst en ontspanning combineert. Gelegen te midden van de natuurlijke schoonheid van het Kawaguchi-meer, biedt dit hotel een unieke ervaring van luxe en rust.

Norm Air is ontstaan uit de behoefte aan een plek waar mensen kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en zich kunnen onderdompelen in kunst en natuur. Met de komst van de Corona-pandemie is het voor velen moeilijk geworden om naar buiten te gaan en hebben zowel de vraag naar accommodatie als de mogelijkheden voor jonge kunstenaars om zich te uiten een deuk opgelopen. Norm Air wil deze twee behoeften samenbrengen door een intieme en inspirerende omgeving te creëren waar gasten kunnen ontspannen en kunst kunnen ervaren.

Wat Norm Air onderscheidt van andere hotels is de focus op chill en kunst. In een tijdperk waarin we constant worden overspoeld met informatie, biedt dit hotel de luxe van omringd te zijn door de natuur en niets te hoeven doen om vervuld te zijn. Het is niet zomaar een plek om te verblijven, maar een ruimte die is ontworpen om een comfortabele ervaring te bieden. Het interieur is zorgvuldig samengesteld en er is veel aandacht besteed aan het creëren van een sfeer van rust en sereniteit.

De architectuur van Norm Air is ook opmerkelijk. Het gebouw is volledig zwart om op te gaan in de natuurlijke omgeving en er is geen hout gebruikt voor de afwerking. In plaats daarvan is er gekozen voor natuurlijke bomen als decor, waardoor er een duidelijk contrast ontstaat tussen binnen en buiten. Daarnaast is er een overdekt balkon dat een prachtig uitzicht biedt op het Kawaguchi-meer, waardoor gasten het gevoel hebben dat ze in de lucht zweven.

Norm Air is ontworpen om gasten een unieke ervaring te bieden, ongeacht het weer. Zelfs op regenachtige of koude dagen kunnen gasten genieten van de kunstwerken die in het hotel tentoongesteld worden en de luxe chill-ervaring. Meubels en gereedschappen die zijn gemaakt door kunstenaars en ontwerpers dragen bij aan de buitengewone beleving.

De bouw van Norm Air is gepland om te beginnen in oktober 2021 en het hotel zal naar verwachting in juli 2022 zijn deuren openen. Het project is een uitdaging geweest vanwege de wetten die de natuurlijke omgeving beschermen. Het was een uitdaging om het ontwerp van het gebouw in harmonie te brengen met de omringende natuur. Door te kiezen voor een voornamelijk zwarte buitenkant die opgaat in de omgeving, is het hotel moeilijk te zien vanaf een afstand. Bezoekers worden verrast door het moderne gebouw dat plotseling opduikt terwijl ze door het bos wandelen, wat een gevoel van ongemak kan veroorzaken.

Norm Air is bekroond met de Silver A' Design Award in 2023 in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve ontwerp en de technische excellentie van het hotel, evenals de positieve gevoelens en verwondering die het opwekt bij gasten.

Norm Air is niet zomaar een hotel, het is een bestemming waar kunst, natuur en ontspanning samenkomen. Het biedt gasten de mogelijkheid om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van een unieke ervaring van luxe en rust. Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een plek om te ontspannen, Norm Air is de perfecte keuze.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hayato Ishii
Afbeeldingscredits: Hayato Ishii
Projectteamleden: Hayato Ishii
Projectnaam: Norm Air
Projectklant: Hayato Ishii


Norm Air IMG #2
Norm Air IMG #3
Norm Air IMG #4
Norm Air IMG #5
Norm Air IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp