Atlas en Pleione: Luxe Subterrane Villa's

Een Grieks Meesterwerk van Duurzaamheid en Design

Op het Griekse eiland Lefkada verrijzen de subterrane villa's Atlas en Pleione, een toonbeeld van luxe en duurzaamheid, ontworpen door Vasilis Siafaricas.

De wereldwijde noodzaak om milieuvriendelijk te ontwerpen heeft geleid tot de creatie van Atlas en Pleione, twee ondergrondse villa's die luxe wonen met respect voor de natuur combineren. Deze unieke residentiële projecten zijn ontworpen met het oog op gezond en functioneel leven, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De uitdagingen zoals het gebruik van natuurlijke materialen, de integratie van de woningen in de omgeving en het bouwen op rotsachtige kustpercelen zijn met succes aangegaan door Siafaricas en zijn team.

Wat Atlas en Pleione onderscheidt, is de combinatie van ultramoderne architectuur met een laag energieverbruik. De villa's, geïnspireerd door de mythe van Atlas en Pleione, pronken met een uniek design, op maat gemaakte interieurs en drie enorme zwembaden, inclusief een indrukwekkende waterval en een eindeloos zwemmechanisme. De drie meter hoge plafonds, energie-efficiënte glaspanelen en A++ aluminium kozijnen, samen met het adembenemende uitzicht, creëren een prachtig en magnifiek decor op dit mooie Griekse eiland.

Bij de realisatie van dit project was het van groot belang om een ondergronds gebouw te ontwikkelen op een rotsachtige ondergrond naast de oceaan, waarbij isolatie, ventilatie, natuurlijke verlichting en vochtproblemen opgelost moesten worden zonder in te boeten op het unieke minimalistische architectonische ontwerp. De villa's, elk ongeveer 250 vierkante meter groot, beschikken over ruime slaapkamers, en-suite badkamers, atriums, opslagruimtes, buitenbarbecues en buitenwoonkamers. De zwembaden zijn uitgerust met optische vezelverlichting en de badkamers zijn afgewerkt met marmer uit Carrara, Vratsa en Mugla.

De bewoners van Atlas en Pleione genieten van een energiezuinige leefomgeving, waarbij de meeste voorzieningen duurzaam worden beheerd. Dit resulteert in een lage energievoetafdruk en een gezonde leefomgeving. Het project, gestart in december 2019 en voltooid in augustus 2022, is een toonbeeld van innovatie op het gebied van subterrane woningbouw.

De uitgebreide research voor het project richtte zich op het ontwerp en de ontwikkeling van ondergrondse huizen. Er is nauw samengewerkt met Europese isolatie-experts en bedrijven die betrokken zijn bij LEED en andere groene ontwikkelingen, om de beste kwaliteitsmaterialen te waarborgen. De grootste uitdagingen waren het ontwerpen van groene daken, het bouwen op rotsachtige grond en het omgaan met hellingen en de nabijheid van de oceaan.

Atlas en Pleione, gelegen in de pittoreske natuurlijke haven Sivota, vormen een complex van twee ondergrondse villa's en een gastenverblijf. De minimalistische vormgeving, de strakke architectonische lijnen, de groene daken en de lange ramen zorgen voor een naadloze integratie van functionaliteit, luxe en duurzaamheid. De villa's zijn een uniek, milieuvriendelijk ontwerp met op maat gemaakte interieurs en uitgestrekte zwembaden.

Fotograaf Yiannis Psathas heeft de visuele inhoud van dit project vastgelegd, waardoor de schoonheid en innovatie van Atlas en Pleione voor iedereen zichtbaar zijn. Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: VASSILIS SIAFARICAS
Afbeeldingscredits: Photographer: Yiannis Psathas
Projectteamleden: Designer and Project Manager: Vassilis Siafaricas Designer: Nicolas Zachariou Civil Engineer: Thomas Valavanis Mechanical Engineer: Vasileios Mastrogiannis Designer: George Gougoulakis
Projectnaam: Atlas and Pleione
Projectklant: Eclede


Atlas and Pleione IMG #2
Atlas and Pleione IMG #3
Atlas and Pleione IMG #4
Atlas and Pleione IMG #5
Atlas and Pleione IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp