Eco House: Een Meesterwerk van Duurzaam Wonen

Boguslaw Barnas creëert een harmonieus samenspel tussen architectuur en natuur

In een tijd waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, heeft architect Boguslaw Barnas een woonhuis ontworpen dat niet alleen uniek is in zijn soort, maar ook een voorbeeld stelt voor toekomstige woonconcepten. Het Eco House, gelegen in het beschermde landschapsgebied Nature 2000 in Polen, is een perfecte weergave van hoe architectuur en natuur hand in hand kunnen gaan.

Barnas heeft het Eco House ontworpen met het oog op energie-optimalisatie. Het huis is niet alleen duurzaam door de unieke technologie die is toegepast, maar ook door de architectonische vorm en het ontwerp dat harmonieert met de natuur. Omgeven door beuken- en eikenbossen, paardrijweiden en landbouwgronden, is het huis een toonbeeld van duurzaam wonen.

De unieke eigenschappen van het Eco House liggen in de grondige analyse die heeft geleid tot de uiteindelijke vorm van het huis. Deze analyse omvatte onder andere een functioneel plan - onderverdeeld in dag-, nacht-, technische en werkzones - en een analyse van zonnestraling om zonne-energie te optimaliseren en interieurs te creëren met het juiste natuurlijke licht.

Het Eco House mag dan niet groot zijn, maar het heeft een ruime dagzone die tot 5 meter hoogte open is. Een van de meest opvallende kenmerken is een betonnen muur en dragende montage trap. Simulaties van de zon posities in verschillende perioden van het jaar hebben geleid tot een juiste indeling van het huis en glazen partities om warmte te winnen in de winter en oververhitting in de zomer te verminderen.

Om warmteverlies te minimaliseren, is de energiezuinige Izodom-technologie gebruikt. Deze technologie, in combinatie met het unieke ontwerp en de locatie van het huis, maakt het Eco House tot een voorbeeld van duurzaam wonen.

Het Eco House is niet onopgemerkt gebleven in de wereld van architectuur en design. Het won de Bronzen A' Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Het Eco House is een prachtig voorbeeld van hoe kunst, wetenschap, ontwerp en technologie kunnen samenkomen om de kwaliteit van leven te verbeteren en de wereld een betere plek te maken.

Met het Eco House heeft Boguslaw Barnas een nieuwe standaard gezet voor duurzaam wonen. Het is een inspirerend voorbeeld van hoe architectuur en natuur kunnen samensmelten om een harmonieuze en duurzame woonomgeving te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Boguslaw Barnas
Afbeeldingscredits: Main Image : Photographer BXB studio Bogusław Barnaś, 2015 Optional Image #1 : Photographer BXB studio Bogusław Barnaś, 2015 Optional Image #2 : Photographer BXB studio Bogusław Barnaś, 2015 Optional Image #3 : Photographer BXB studio Bogusław Barnaś, 2015 Optional Image #4 : Photographer BXB studio Bogusław Barnaś, 2015
Projectteamleden: Boguslaw Barnas
Projectnaam: Eco House
Projectklant: Boguslaw Barnas


Eco House IMG #2
Eco House IMG #3
Eco House IMG #4
Eco House IMG #5
Eco House IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp