Met Vier Kinderen: Een Huis dat Verbinding Creëert

Een Uniek Ontwerp van Ryuji Yamashita

Inleiding:

Een huis ontwerpen voor een stel met vier kinderen is een uitdaging op zich. Het creëren van privékamers voor elk kind zonder de familie te verdelen, was het hoofddoel van dit project. Ryuji Yamashita, een getalenteerde ontwerper, vond een innovatieve oplossing om een ruimte te creëren waarin de kinderen zich verbonden voelen, zelfs wanneer ze in hun eigen kamers zijn.

De vier kinderkamers zijn zo geplaatst dat ze tegenover elkaar liggen, met trappen en ramen ertussen. Wanneer de kinderen de ramen openen, verandert de vloer in een groot bureau waar ze face-to-face kunnen studeren. De kamers worden één geïntegreerde ruimte en het bureau is gemaakt van glas om verbinding te maken met de begane grond. Het resultaat is een ruimte waarin het gezin op verschillende manieren met elkaar verbonden kan zijn.

Deze unieke eigenschap van het ontwerp maakt het mogelijk dat de kinderen op een interactieve manier met elkaar kunnen studeren en spelen. Het traditionele idee van een studiebureau werd heroverwogen, waarbij de nadruk werd gelegd op de vrijheid en mogelijkheden die de ruimte biedt. In plaats van beperkt te zijn tot een bureau tegen de muur, kunnen de kinderen nu de hele vloer gebruiken als een groot tafelblad. Ze kunnen zitten, rennen en zelfs grote tekeningen maken. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor de kinderen en stimuleert hun creativiteit en verbeeldingskracht.

Het ontwerp van dit huis gaat verder dan alleen functionaliteit. Het draait om het creëren van een ruimte waarin het gezin kan groeien en bloeien. Door de kamers van de kinderen met elkaar te verbinden, wordt de band tussen de gezinsleden versterkt. Het glazen bureau op de begane grond fungeert als een symbool van verbinding en eenheid. Het is een plek waar de familie samenkomt en waar herinneringen worden gemaakt.

Het huis is gelegen op een perceel van 300,38m2 en heeft een totale vloeroppervlakte van 125,65m2. De bouw duurde van juni 2021 tot oktober 2021. Het ontwerp is tot stand gekomen door uitgebreid onderzoek en het gebruik van geavanceerde technologieën zoals CAD en CG. Het resultaat is een huis dat niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en inspirerend.

Met Vier Kinderen, ontworpen door Ryuji Yamashita, is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve karakter van het ontwerp, evenals de bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven. Het is een ontwerp dat de grenzen verlegt en laat zien dat architectuur meer kan zijn dan alleen een functionele ruimte.

Het huis Met Vier Kinderen is een inspirerend voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan het creëren van een harmonieuze en verbonden leefomgeving. Het laat zien dat zelfs in een wereld waarin technologie en innovatie centraal staan, de kracht van menselijke verbinding en interactie onmisbaar blijft.

Beeldcredits: Fotograaf Ikuya Sasaki, Fotografie, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ryuji Yamashita
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Ikuya Sasaki, Photography, 2021.Image #2: Photographer Ikuya Sasaki, Photography, 2021.Image #3: Photographer Ikuya Sasaki, Photography, 2021.Image #4: Photographer Ikuya Sasaki, Photography, 2021.Image #5: Photographer Ikuya Sasaki, Photography, 2021.
Projectteamleden: Ryuji Yamashita
Projectnaam: With Four Children
Projectklant: Ryuji Yamashita


With Four Children IMG #2
With Four Children IMG #3
With Four Children IMG #4
With Four Children IMG #5
With Four Children IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp