Wenlan Mansion: Een Uniek Display Center in Kunming

Een Architectonisch Meesterwerk van Shanghai PTArchitects

Inleiding

Kunming, gelegen in de toeristische regio van de West Mountain's Dian Lake, is de thuisbasis van het indrukwekkende Wenlan Mansion. Dit display center, ontworpen door Shanghai PTArchitects, is een architectonisch meesterwerk dat de hoogteverschillen van het gebied en de omringende landschapsbronnen benut. Het streven van de architect was om een verticaal gebouw te creëren dat zowel stijlvol als functioneel is, en tegelijkertijd een open gemeenschap te bouwen die zowel stedelijke als groene natuurlijke hulpbronnen deelt.

Ontwerper Shanghai PTArchitects heeft het Wenlan Mansion ontworpen met oog voor de prachtige omgeving. Het project is gelegen aan de West Mountain's Dian Lake, waardoor het een adembenemend uitzicht en overvloedige ecologische hulpbronnen biedt. Het terrein is opgedeeld in drie ruimtes: het culturele tentoonstellingsgebied, de watercourtyard en de privétuin. Deze indeling is geïnspireerd op de architectonische kenmerken van traditionele binnenplaatsen in Kunming, met typische symmetrie en een voor-achtertuinindeling. Dit creëert een gevoel van orde en schoonheid in de algehele ruimte.

Het Wenlan Mansion biedt bezoekers een unieke ervaring door middel van verschillende themaruimtes. Van de displayruimte en de entree tot de voorkorridor, de wenteltrap bij het water, de showroom voor herenhuizen en de villa showroom, elke ruimte is zorgvuldig ontworpen om een gevoel van verwondering en bewondering op te roepen.

De interactie met het ontwerp is een belangrijk aspect van het Wenlan Mansion. De entree bevindt zich op de as van het verkoopgedeelte en omringt de binnenplaats, waardoor een centripetale ruimte ontstaat. De voorgevel is ontworpen volgens de bijzondere kenmerken van de traditionele architectuur in Yunnan, waarbij zowel cultureel behoud als bouwstijl worden nagestreefd. Door gedetailleerd onderzoek naar materialen en constructiemethoden, zoals steensoorten en metalen aluminiumplaten, wordt een serene en poëtische sfeer gecreëerd.

Het Wenlan Mansion is niet zonder uitdagingen tot stand gekomen. Het project bevindt zich in een bergachtig gebied met grote hoogteverschillen en complexe geologische omstandigheden. Daarnaast is de ruimte lang en smal en was er onvoldoende ruimte beschikbaar voor de display aan de straatkant. Ondanks deze uitdagingen is het Shanghai PTArchitects gelukt om een verticaal stadslandschap te creëren dat de hoogteverschillen benut en een dynamisch commercieel gebied vormt.

Het Wenlan Mansion is een bekroond ontwerp en heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. Dit prestigieuze ontwerp weerspiegelt het genie en de wijsheid van de ontwerper en heeft een significante impact op de wereld met zijn uitstekende kenmerken.

Het Wenlan Mansion is niet alleen een display center, maar ook een symbool van harmonie tussen de stedelijke omgeving en de natuurlijke omgeving. Het is een plek waar bezoekers kunnen genieten van de schoonheid van de omgeving en tegelijkertijd kunnen genieten van de moderne architectuur en functionaliteit. Het is een ware traktatie voor de zintuigen en een must-see bestemming voor liefhebbers van kunst, architectuur en design.

Beeldcredits: Zeng Jianghe


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Quincy Li
Afbeeldingscredits: IMAGE by Zeng Jianghe
Projectteamleden: Shanghai PTArchitects
Projectnaam: Wenlan Mansion
Projectklant: Quincy Li


Wenlan Mansion IMG #2
Wenlan Mansion IMG #3
Wenlan Mansion IMG #4
Wenlan Mansion IMG #5
Wenlan Mansion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp