Paviljoen 8: Een Unieke Gebruikte Auto Showroom

Een Ontwerp van Yao-Chi Shih

Inleiding

Paviljoen 8 is een unieke gebruikte auto showroom ontworpen door Yao-Chi Shih. Het project heeft als doel om de identiteit van lokale handelaren te versterken en een opvallende ruimte te creëren die vergelijkbaar is met de ontwerpsensatie van een merk autofabriek. Het ontwerp maakt gebruik van de vormveranderingen van gegolfde stalen platen om elementen van gestroomlijndheid en ruimtewerking over te brengen. Het resultaat is een showroom die zich onderscheidt van andere winkels en een gevoel van transparantie, licht en ruimte vergroot.

Ontwerp

Het ontwerp van Paviljoen 8 is gebaseerd op het concept van oneindigheid, vertegenwoordigd door het symbool van de oneindigheid (∞). Dit symbool wordt gecreëerd door het gebruik van meerlaagse gegolfde stalen platen die een binnenplaats omringen en elkaar doorkruisen. De gevel van het gebouw is voorzien van geïntegreerde bewegwijzering, waardoor het een herkenningspunt in de stad wordt.

De showroom is ontworpen als een traditionele binnenplaats, die de buitenruimte met groen verbindt met de binnenruimte. Dit verhoogt de transparantie en verlichting, en vergroot het visuele effect van de ruimte. De binnenplaats fungeert als een visueel middelpunt, met een centraal paviljoen waarin een prominente boom staat. Langs de straat is een semi-buitenruimte voor autovertoning gecreëerd om de zichtbaarheid van de tweedehands auto's te vergroten.

Technologie en Specificaties

Het ontwerp van Paviljoen 8 maakt gebruik van gekleurde gegolfde stalen platen die lokaal verkrijgbaar zijn. De stalen constructie maakt gebruik van vouwplaten om de constructie te vergemakkelijken en cilindervormige stalen kolommen om het gebouw lichtgewicht te maken. Het kleurenschema van het gebouw is gebaseerd op wit, waardoor het een eenvoudige en strakke uitstraling heeft.

Interactie en Locatie

De showroom is ontworpen met een circulaire opstelling van binnenplaatsen om het oppervlak, de verlichting, de ventilatie en de zichtbaarheid van het gebouw te vergroten. De serviceafdeling is centraal gelegen en iets hoger dan het displaygebied, zodat het personeel een volledig overzicht heeft op de gehele ruimte. Bezoekers kunnen de producten rechtstreeks bekijken in het onderhandelingsgebied. Paviljoen 8 is gevestigd in Kaohsiung City, Taiwan en het project werd uitgevoerd van april 2020 tot januari 2022.

Conclusie

Paviljoen 8 is een uniek ontwerp voor een gebruikte auto showroom dat de grenzen verlegt van traditionele winkelruimtes. Het ontwerp combineert elementen van gestroomlijndheid, ruimtewerking en groen om een opvallende en functionele ruimte te creëren. Het resultaat is een showroom die de ontwerpsensatie van een merk autofabriek evenaart en een nieuwe standaard zet voor gebruikte autoverkoop.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YAO CHI SHIH
Afbeeldingscredits: Rex chu, OS studio ,Shih,Yao Chi, Shi Ke Jin Ku Ma
Projectteamleden: YAO CHI SHIH
Projectnaam: Pavilion 8
Projectklant: YAO CHI SHIH


Pavilion 8 IMG #2
Pavilion 8 IMG #3
Pavilion 8 IMG #4
Pavilion 8 IMG #5
Pavilion 8 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp