De Liru en Guo Dali: Een Innovatieve Landelijke Bibliotheek

De GDUPI Ontwerpt een Unieke Openbare Ruimte voor Landelijke Revitalisatie

In het kader van de landelijke revitalisatie heeft het ontwerpteam van GDUPI een unieke landelijke bibliotheek gecreëerd. De Liru en Guo Dali, een project dat de grenzen van architectuur en design verlegt, is een voorbeeld van hoe innovatieve ontwerpen de kwaliteit van het openbare leven kunnen verbeteren.

De Liru en Guo Dali, ontworpen door GDUPI, is een landelijke bibliotheek die zich onderscheidt door haar unieke eigenschappen. Het project is ontworpen met het concept van hoge toegankelijkheid, geschikt voor coöperatieve en collectieve activiteiten en gediversifieerde functies. Het integreert gemengde sociale functies en streeft naar culturele waarde in een landelijke context.

In termen van de organisatie van de ruimtelijke vorm, heeft het project de combinatie van overlappende en ingebedde dubbele-omhullingsstructuur gebruikt. De overhangende dakranden en de buitenste omhullingsstructuur vormen een grijze ruimte tussen binnen en buiten, wat de ruimtelijke ervaring van de mensen verrijkt. Bovendien kan het de rol van zon- en regenschaduw spelen, passief energieverbruik verminderen in Noord-Guangdong, een heet en regenachtig gebied.

De bouw van de Liru en Guo Dali was een proces van deconstructie en reconstructie. Door het vergelijken van oude en nieuwe materialen, is een visueel conflict gevormd om de kenmerken te verrijken. De gevel van het gebouw, die eenduidig is samengesteld uit traditionele aardewerken tegels en Chinese sparrenstrips, draagt de cultuur en geschiedenis van het dorp.

De klimatologische omstandigheden in Guangdong werden volledig in overweging genomen in het ontwerp, en beide gebouwen gebruikten overlappende dubbele-laagse omhullingsstructuren. Gebaseerd op het principe genaamd "koude laan" uit de traditionele Lingnan-architectuur, werd de combinatie van overlappende en ingebedde dubbele-omhullingsstructuren gebruikt in het ruimtelijk ontwerp. Lege en holle ruimtes met verschillende dwarsdoorsnedegebieden werden gevormd. Wanneer men door de ruimtes gaat, zal de windsnelheid toenemen en de winddruk afnemen.

De Liru en Guo Dali heeft veel uitdagingen moeten overwinnen. Vanwege de grote schaal van de site was het niet eenvoudig voor dit project om aan de hoofdfuncties van het gebouw (tentoonstelling) en de behoeften van de dorpelingen en bezoekers (lezen, recreatie, spirituele ervaring en activiteiten) te voldoen, en tegelijkertijd de monumentale betekenis van het gebouw te benadrukken.

De Liru en Guo Dali is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van de beste praktijken in kunst, wetenschap, design en technologie, vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guangdong Urban Rural Planning And Design Institute CO,.LTD.
Afbeeldingscredits: Guangdong Urban Rural Planning And Design Institute CO,.LTD.
Projectteamleden: Xiangming Ma, Hui Wang, Xin Huang,Jianwei Yang,Xiaojun Wu, Rongbin Li, Lei Wang, Huilv Yan, Junan Ren,Delin Wang, Wenxin Zhu, Zepen Wu, Xianghui Wu, Shouan Zhong, Jun Huang, Weifeng Huang, Shujie Hu, XianbiaoXu, Zijian Zhang and Boya Deng
Projectnaam: Liru and Guo Dali
Projectklant: Guangdong Urban Rural Planning And Design Institute CO,.LTD.


Liru and Guo Dali IMG #2
Liru and Guo Dali IMG #3
Liru and Guo Dali IMG #4
Liru and Guo Dali IMG #5
Liru and Guo Dali IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp