Jiangshiguo State Liquor: Een Verfijnde Verpakking Geïnspireerd door Chinese Vindingrijkheid

Hai Zhu presenteert een unieke verpakking die de rijke cultuur van Chinese likeur weerspiegelt

De Jiangshiguo State Liquor, ontworpen door Hai Zhu, is een prachtig voorbeeld van hoe design en cultuur samenkomen. De verpakking, geïnspireerd door de Chinese vindingrijkheid, is een eerbetoon aan de rijke traditie van de Chinese likeurcultuur en de kunst van het likeur maken.

De Jiangshiguo State Liquor is een gelimiteerde collectie van jiang-smaak likeur. Het ontwerp van de verpakking is eenvoudig maar verfijnd, waarbij de nadruk ligt op de rijke cultuur en traditie van de Chinese likeur. De verpakking symboliseert de welvarende landen en rivieren van China door middel van een levendig reliëf. Het integreert ook de geest van vindingrijkheid van Chinese likeurmakers, waardoor een unieke en klassieke smaak van Chinese likeur wordt gepresenteerd.

De flesdop is gemaakt van massief hout en metaal, met een rijkere textuur van houtnerf en vergulding. De oppervlakte is omlijnd met gouden lijnen en kern elementen, waaronder de trendlijnen van bergen en gouden stippen, die de fles ontwerpen echoën. De zijkanten zijn geïllustreerd met auspiciëuze wolken en Loong, de meest representatieve Chinese patronen. De Loong staat voor de nobele Chinese keizers en een welvarend land, om de klassieke smaak van de Staatslikeur direct over te brengen.

De fles is ontworpen met ergonomie in gedachten. De reliëf van de berg trendlijnen op de fles maakt het niet alleen een high-end geschenk, maar ook gemakkelijk vast te houden en niet gevoelig voor uitglijden. De verpakking kan worden getrokken en geopend, wat consumenten een sterker gevoel van ritueel geeft bij het openen in vergelijking met gewone dop-openende likeurflessen.

De Jiangshiguo State Liquor werd ontwikkeld in mei 2021 in Chengdu, China, en werd gelanceerd in Guizhou in mei 2022. Het ontwerp van de verpakking is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de Chinese likeurcultuur en de kunst van het likeur maken. Het proeven van de likeur kan gebruikers associëren met de staatslikeur en de belichaamde likeurcultuur kan het sociale bewustzijn van de traditionele Chinese cultuur verhogen, wat leidt tot de overerving en verspreiding van de Chinese likeurcultuur.

De Jiangshiguo State Liquor heeft de Zilveren A' Packaging Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.

De Jiangshiguo State Liquor is een prachtig voorbeeld van hoe design en cultuur samenkomen. Het is een eerbetoon aan de rijke traditie van de Chinese likeurcultuur en de kunst van het likeur maken. Het is een uniek en verfijnd product dat zowel de smaakpapillen als het oog prikkelt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhu Hai
Afbeeldingscredits: Zhu Hai
Projectteamleden: Zhu Hai
Projectnaam: Jiangshiguo State Liquor
Projectklant: Zhu Hai


Jiangshiguo State Liquor IMG #2
Jiangshiguo State Liquor IMG #3
Jiangshiguo State Liquor IMG #4
Jiangshiguo State Liquor IMG #5
Jiangshiguo State Liquor IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp