Stamatakis Bakery: Een Vernieuwde Identiteit voor een Traditioneel Merk

Een Rebranding Project door Antonia Skaraki

Inleiding

Stamatakis Bakery, een traditioneel bakkerijmerk, heeft onlangs een opmerkelijke transformatie ondergaan. Onder leiding van ontwerper Antonia Skaraki heeft het merk een nieuwe identiteit gekregen die de rijke geschiedenis en ambachtelijke tradities van de bakkerij weerspiegelt. Dit rebrandingproject heeft geleid tot een frisse en eigentijdse uitstraling voor Stamatakis Bakery, terwijl de essentie van het merk behouden blijft.

Body

De inspiratie voor het nieuwe ontwerp kwam voort uit de rijke tradities en het vakmanschap van Stamatakis Bakery. Het begon allemaal met een zegen. Eugenia, de moeder van de eigenaren van de bakkerij, gebruikte altijd een rituele stempel om haar broden te zegenen voordat ze de oven in gingen. Deze zegen symboliseerde niet alleen de zorg en toewijding die Eugenia in haar creaties stopte, maar ook haar liefde voor anderen. Haar rode haar, altijd zorgvuldig gekapt, en haar rode strik waren haar handelsmerken. Als ze een natuurlijk element zou zijn, zou ze het ritselen van korenaren in de wind zijn.

Eugenia is als een lithografie, nooit hetzelfde, nooit uit een mal gehaald. Er zijn geen mallen voor Eugenia, omdat ze onze moeder is, degene die - door middel van smaak en plezier - creatie heeft voortgebracht. Ze brengt alle herinneringen aan ons thuis naar boven. Ze is de schepper.

Het nieuwe ontwerp van Stamatakis Bakery is gerealiseerd met behulp van de techniek van graveren. De verpakkingen zijn voorzien van afbeeldingen van Eugenia, de moeder van de eigenaren van de bakkerij. Het assortiment omvat dozen in verschillende maten, koffiekopjes, tassen, servetten en meer. De verpakkingen zijn zorgvuldig ontworpen om de authenticiteit en het vakmanschap van het merk te benadrukken.

Het ontwerp van de verpakkingen is gebaseerd op de authentieke recepten en herinneringen van een thuis. Het combineert de geliefde bakproducten met de traditie, de mystagogie van smaak en het ritueel van plezier. Het resultaat is een ontwerp dat altijd een vrouwelijke figuur oproept. De authentieke smaken van Eugenia roepen emotionele herinneringen op, de ambachtelijke recepten van de traditie!

De verpakkingen van Stamatakis Bakery zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook milieuvriendelijk. De strikken die worden gebruikt, zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Ze worden gemaakt van restjes papier die overblijven bij de productie van de verpakkingen. Op deze manier worden de restjes papier hergebruikt en krijgen ze een tweede leven als decoratieve strikken. Bovendien wordt er bij het ontwerp van de verpakkingen alleen gebruik gemaakt van zwarte inkt en de rode pantone kleur van de strikken, waardoor er minder inkt wordt gebruikt en het ontwerp milieuvriendelijker is.

Conclusie

Het rebrandingproject van Stamatakis Bakery, onder leiding van ontwerper Antonia Skaraki, heeft het merk een nieuwe identiteit gegeven die de rijke geschiedenis en ambachtelijke tradities van de bakkerij weerspiegelt. Het ontwerp van de verpakkingen, geïnspireerd door Eugenia, de moeder van de eigenaren, brengt de authentieke smaken en herinneringen van een thuis tot leven. Met oog voor duurzaamheid en esthetiek is Stamatakis Bakery klaar om een nieuwe generatie klanten te verwelkomen, terwijl het trouw blijft aan zijn traditionele waarden.

Afbeeldingscredits:

Afbeelding 1: Fotograaf Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director)

Afbeelding 2: Fotograaf Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director)

Afbeelding 3: Fotograaf Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director)

Afbeelding 4: Fotograaf Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director)

Afbeelding 5: Fotograaf Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director)

Belangrijke opmerking: Dit ontwerp heeft de Gouden A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die blijk geven van het talent en de wijsheid van de ontwerper. Stamatakis Bakery is erkend als een product van buitengewone uitmuntendheid dat de wereld op een significante manier beïnvloedt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Antonia Skaraki
Afbeeldingscredits: Image No#1 : Photographer Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director) Image No#2 : Photographer Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director) Image No#3 : Photographer Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director) Image No#4 : Photographer Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director) Image No#5 : Photographer Popi Zafeiraki, Illustrator Andreas Deskas (Art Director)
Projectteamleden: creative director: Antonia Skaraki art director: Andreas Deskas
Projectnaam: Stamatakis Bakery
Projectklant: Antonia Skaraki


Stamatakis Bakery  IMG #2
Stamatakis Bakery  IMG #3
Stamatakis Bakery  IMG #4
Stamatakis Bakery  IMG #5
Stamatakis Bakery  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp