De Handtas als Wijnverpakking

Een Stijlvolle Kerst met Antonia Skaraki's Wijnzak

In een wereld waar mode en lifestyle onlosmakelijk verbonden zijn, introduceert Antonia Skaraki een innovatieve wijnverpakking die beide elementen samenbrengt.

De feestdagen zijn een tijd van elegantie en verfijning, en wat past er beter bij deze sfeer dan een wijn die niet alleen de smaakpapillen streelt, maar ook het oog verleidt? Antonia Skaraki, bekend om haar grensverleggende ontwerpen, heeft voor Lidl een unieke wijnverpakking gecreëerd die mode en functionaliteit combineert. Deze verpakking, speciaal ontworpen voor de feestelijke periode, is een ode aan de vrouwelijke consument die waarde hecht aan zowel inhoud als presentatie.

De 'Wine Bag' is een verbluffend staaltje van creatieve innovatie. Het is een 1.5 liter wijn-in-box, maar met een twist: de verpakking is vormgegeven als een handtas, compleet met gouden elementen en een lederen textuur die het geheel een luxueuze uitstraling geeft. Dit ontwerp is niet alleen een lust voor het oog, maar spreekt ook tot de verbeelding, waardoor het een perfect geschenk is tijdens de kerstperiode.

De technische specificaties van de verpakking zijn indrukwekkend: een papieren doos met afmetingen van 250mm breed, 100mm diep en 185mm hoog. Maar het is de esthetische flair die de 'Wine Bag' onderscheidt van de massa. De gouden accenten en de toevoeging van een rode draagband maken het geheel af, waardoor de verpakking niet alleen functioneel is, maar ook een statement piece.

De uitdaging lag in het creëren van een product dat zich kon onderscheiden in de competitieve kerstmarkt, vooral tegenover de traditionele gebottelde wijnen. Het resultaat is een verpakking die niet alleen de verkoop in de categorie wijn-in-box heeft verhoogd, maar ook de aandacht heeft getrokken van een breed publiek dat op zoek is naar iets speciaals.

De 'Wine Bag' is een toonbeeld van hoe mode en wijn samensmelten tot een harmonieus geheel. Het is een product dat niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar ook een verlengstuk is van de persoonlijke stijl. Het succes van dit ontwerp is bekroond met een Bronzen A' Verpakkingsontwerp Award in 2024, een bewijs van de innovatie en het vakmanschap dat Antonia Skaraki in haar werk legt.

De 'Wine Bag' was beschikbaar in alle Lidl-supermarkten door heel Griekenland, waardoor het bereik en de impact van dit unieke ontwerp maximaal waren. Het is een voorbeeld van hoe design de manier waarop we consumeren kan transformeren en een nieuwe dimensie kan geven aan de alledaagse ervaring van het genieten van een glas wijn.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Antonia Skaraki
Afbeeldingscredits: Antonia Skaraki
Projectteamleden: creative director: Antonia Skaraki and art director: Andreas Deskas
Projectnaam: The Wine Bag
Projectklant: The Wine Bag


The Wine Bag IMG #2
The Wine Bag IMG #3
The Wine Bag IMG #4
The Wine Bag IMG #5
The Wine Bag IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp