Linhu Queshe Green Tea: Een Verfijnde Theeverpakking Geïnspireerd door Bamboe

Een Ontwerp van Xianfeng Wu

Inleiding:

De Linhu Queshe Green Tea is een hoogwaardige groene thee afkomstig uit Yibin, Sichuan Province, ook wel bekend als het "China Bamboo Sea". Deze regio staat bekend om zijn bamboeproductie en de Linhu Queshe thee is een lokale specialiteit. Om de culturele kenmerken van het land van herkomst te benadrukken, heeft ontwerper Xianfeng Wu de verpakking ontworpen in de vorm van een bamboefestival. Dit zorgt niet alleen voor ruimtebesparing en vermindering van logistieke kosten tijdens het transport, maar maakt het ook mogelijk om de verpakking te overlappen bij het tonen, waardoor het een prachtig decoratief element wordt op de plank.

De Linhu Queshe Green Tea onderscheidt zich door zijn unieke verpakkingsvorm. In tegenstelling tot traditionele Chinese theeverpakkingen is deze verpakking licht en gemakkelijk in gebruik. Het gebruik van aluminium geeft de verpakking een elegante uitstraling.

De afmetingen van de verpakking zijn 47mm x 47mm x 65mm, waardoor het compact en handig is om mee te nemen.

Het ontwerp van de Linhu Queshe Green Tea is gerealiseerd in december 2018 en voltooid in maart 2019 in Shenzhen. De thee wordt verkocht in Yibin, China.

Om tot dit ontwerp te komen, heeft Xianfeng Wu uitgebreid onderzoek gedaan. Bij het creatieve ontwerpproces werd niet alleen rekening gehouden met de consumenten van het product, maar ook met de ervaring van de klanten en het effect van het product op de plank. Door het gebruik van geschikte materialen, gebruiksgemak en aandacht voor milieuvriendelijkheid en recycling, kan de verkoop van het product worden gestimuleerd.

Het ontwerp van de Linhu Queshe Green Tea heeft enkele uitdagingen met betrekking tot kleur en textuur overwonnen. Door nauwe communicatie met fabrikanten kon het uiteindelijke product perfect worden gepresenteerd, met positieve feedback van de markt als resultaat.

De Linhu Queshe Green Tea is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Packaging Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van de Linhu Queshe Green Tea wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met zijn elegante verpakking geïnspireerd door bamboe, is de Linhu Queshe Green Tea niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een visueel feest voor de zintuigen. Het ontwerp weerspiegelt de rijke culturele achtergrond van de thee en voegt een vleugje verfijning toe aan elke theemoment.

Ontwerper Xianfeng Wu heeft met de Linhu Queshe Green Tea een meesterwerk gecreëerd dat de perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek belichaamt. Deze theeverpakking is een ware blikvanger en een must-have voor theeliefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xianfeng Wu
Afbeeldingscredits: Xianfeng Wu
Projectteamleden: Wu Xianfeng
Projectnaam: Linhu Queshe Green Tea
Projectklant: Xianfeng Wu


Linhu Queshe Green Tea IMG #2
Linhu Queshe Green Tea IMG #3
Linhu Queshe Green Tea IMG #4
Linhu Queshe Green Tea IMG #5
Linhu Queshe Green Tea IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp