Ballantines 17: Een Verfijnde Verpakking voor een Bekroonde Whisky

Een Conceptuele Ruimte voor een Whisky Bijbel

Ballantine's 17 Year Old blended whisky is uitgeroepen tot de Scotch Blend of the Year 2020 in Jim Murray's Whisky Bible. Ter ere van deze prestigieuze titel heeft Li-Shang Printing Co., Ltd een limited edition verpakking ontworpen die de whisky viert. Het ontwerp is geïnspireerd op het idee dat de Bijbel het belangrijkste gedrukte werk symboliseert. In combinatie met de kenmerkende blauwe kleur van Ballantine's is er een conceptuele ruimte gecreëerd die een verguld altaar vertaalt naar een verhoogd podium voor de fles whisky en de Whisky Bible.

De verpakking van Ballantines 17 is uniek en biedt gebruikers een zintuiglijke ervaring die de waarde van de whisky benadrukt. Terwijl gebruikers de verpakking openvouwen en ermee interageren, creëren de visuele elementen, geuren en smaken een sensuele ervaring.

De verpakking is gemaakt van een stevige doos met UV-offsetdruk op zilverfoliepapier. Het ontwerp omvat gouden en blauwe spotkleuren met reliëftechnieken voor de logo's. Het hoogtepunt van de verpakking is het transportsysteem dat onder de doos is geïnstalleerd. Dit systeem zorgt ervoor dat het bijbelstandaard omhoog komt wanneer gebruikers de doos openen.

De specificaties van de verpakking zijn als volgt: breedte (250 mm) x diepte (155 mm) x hoogte (370 mm), met een flesinhoud van 700 ml.

De interactie met het ontwerp is als volgt: wanneer gebruikers de blauwe doos openen, komt de bijbel tevoorschijn op het gouden podium, naast de prestigieuze Scotch Blend whisky. Als een pad dat naar het podium leidt, tonen de gouden prints de zeven bekroonde jaren. Monsters van kruiden en smaken worden aan de voorkant van de doos gepresenteerd, zodat gebruikers vlak voor hun eerste slok van de whisky een dynamische ervaring voor hun reukzin hebben.

Het ontwerpproject begon in juni 2020 in Taiwan en werd in augustus 2020 voltooid. Het ontwerpteam bestond uit design director Sheng-Hsun Hong, grafisch ontwerper Chih-Chen Huang en verpakkingsstructuurontwerper Li-Fan Liu.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit het idee om een ​​heilig moment te portretteren met de eervol genoemde whisky, alsof deze wordt gepresenteerd aan het einde van een heilig altaar. Het belangrijkste was om het concept van tijd over te brengen en interacties met de zintuigen te creëren door middel van een speciaal structureel mechanisme en doordachte plaatsing van objecten. De interactie met het ontwerp is ontworpen in een bepaalde volgorde: gebruikers zien eerst de opkomende bijbel, lezen vervolgens over de eervolle geschiedenis van de whisky en nemen ten slotte de aroma's van de kruiden aan de voorkant in voordat ze van de whisky genieten. De hele ervaring wordt gepresenteerd in de volgorde van visueel, geur en smaak.

De grootste uitdaging bij het ontwerp was om ervoor te zorgen dat de gebruikersinteractie met de componenten en de ervaring van kleuren, bewegingen, geuren en smaken de waarde van het merk optimaal zouden presenteren, vanaf het openen van de verpakking tot het drinken van de whisky.

De verpakking van Ballantines 17 is een meesterwerk dat de sfeer van een altaar uitstraalt. Het bewegingsmechanisme zorgt ervoor dat het boek oprijst op het gouden podium terwijl het deksel naar beneden ligt om de whisky en de Whisky Bible te onthullen. Monsters van kruiden bevatten de smaken van de whisky om de reukzin te verrijken en de waarde van de drank te verhogen. De presentatie van afbeeldingen en objecten is ontworpen om verschillende zintuigen te prikkelen. Gebruikers zien, raken aan en ruiken om een interactieve ervaring te creëren.

De afbeeldingen zijn gemaakt door fotograaf Yi-Han Pan in 2021 en de video is bewerkt door Yi-Han Pan in 2021.

Ballantines 17 heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van Ballantines 17 illustreert een opmerkelijk niveau van excellentie en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LI-SHANG PRINTING CO., LTD
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Yi-Han Pan, 2021. Image #2: Photographer Yi-Han Pan, 2021. Image #3: Photographer Yi-Han Pan, 2021. Image #4: Photographer Yi-Han Pan, 2021. Video: Editor Yi-Han Pan, 2021.
Projectteamleden: Design director: Sheng-Hsun Hong Graphic designer: Chih-Chen Huang Packaging structural designer: Li-Fan Liu
Projectnaam: Ballantines 17
Projectklant: LI-SHANG PRINTING CO., LTD


Ballantines 17 IMG #2
Ballantines 17 IMG #3
Ballantines 17 IMG #4
Ballantines 17 IMG #5
Ballantines 17 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp