Erfenis van Cultuur in Hedendaags Jasje

Easyou Design onthult Chinese Liquor Verpakking geïnspireerd door Drie Sūs

De verpakking van "Three Sūs' Family Tradition" drank weerspiegelt de rijke culturele erfenis van een beroemde literaire familie uit de Chinese geschiedenis. Easyou Design brengt een eerbetoon aan deze traditie met een uniek ontwerp.

De inspiratie voor de verpakking van "Three Sūs' Family Tradition" drank is geworteld in de diepgaande betekenis en historische nalatenschap van de Drie Sūs cultuur. Deze literaire familie geniet grote bekendheid binnen de Chinese culturele geschiedenis, waarbij hun werken tot op de dag van vandaag geliefd en invloedrijk zijn. Easyou Design streeft ernaar om deze culturele traditie te eren en voort te zetten middels hun innovatieve verpakkingsontwerp.

Het unieke van het ontwerp ligt in de combinatie van een minimalistische fles met zes unieke illustraties die de historische verhalen van de Drie Sūs vertellen. De dop van de fles is geïnspireerd op de iconische hoed van Su Dongpo, terwijl de eaves van de fles het concept "de hemel is rond en de aarde is vierkant" symboliseren. Dit ontwerp verhoogt de herkenbaarheid van het product en stelt consumenten in staat om een dieper begrip van de Chinese cultuur te verkrijgen.

De realisatie van het ontwerp benadrukt het gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde technieken. Het glas wordt nauwkeurig bewerkt om de vorm van de eaves te creëren, waarbij ronde randen en vierkante bodems worden gecombineerd om het concept "de hemel is rond en de aarde is vierkant" te weerspiegelen, terwijl de visuele textuur en transparantie behouden blijven. De dop, die lijkt op Su Dongpo's hoed, en de buitenverpakking van premium karton, met embossing en UV-coating voor uitstraling en duurzaamheid, worden geproduceerd met geavanceerde vorm- en druktechnieken om consistentie en kwaliteit te waarborgen.

De fles is ontworpen met het oog op gebruiksgemak; de dop is gemakkelijk vast te pakken en te openen. De overgang van de fles van een grotere grip aan de bovenkant naar een kleinere aan de onderkant, van vierkant naar rond, zorgt ervoor dat consumenten de fles comfortabel en veilig kunnen vasthouden zonder dat deze uit de hand glijdt.

Het onderzoek voor deze verpakking omvatte een verkenning van de historische oorsprong van de Drie Sūs cultuur, het integreren van uiterlijke elementen en het ontwerpen van illustraties. Door de historische achtergrond en culturele erfenis van de Drie Sūs familie in het verpakkingsontwerp op te nemen, streeft Easyou Design ernaar om zowel hoge kwaliteit als culturele betekenis te tonen. De zes geïllustreerde verhalen die de deugden van "benevolentie, rechtvaardigheid, harmonie, filialiteit, erfgoed en deugd" vertegenwoordigen, presenteren de rijke culturele charme van de Drie Sūs cultuur binnen de verpakking, waardoor consumenten een dieper begrip en waardering krijgen.

Deze verpakkingsontwerp voor drank laat een diepgaande verkenning en zorgvuldige presentatie van de Drie Sūs cultuur zien. Door grondig onderzoek naar de geschiedenis en culturele erfenis van de Drie Sūs familie, is de essentie ervan geïntegreerd in het verpakkingsontwerp, waarbij niet alleen de hoge kwaliteit van het product wordt benadrukt, maar ook de rijkdom van de culturele connotaties. Het slimme gebruik van illustraties om zes verhalen te presenteren die de kernwaarden van de Drie Sūs familie vertegenwoordigen, toont de unieke inzichten en esthetische ambities van het ontwerpteam. Door een dergelijk ontwerp proeven consumenten niet alleen fijne wijn, maar ervaren ze ook de charme van de Drie Sūs cultuur. Deze fusie van traditionele cultuur en modern ontwerp zal ongetwijfeld meer aandacht en waardering van consumenten trekken.

Dit ontwerp van Easyou Design, bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2024, is een toonbeeld van creativiteit, professionele uitmuntendheid en innovatie. Het illustreert een opmerkelijk niveau van vakmanschap en artistieke vaardigheid, en roept positieve gevoelens, verwondering en bewondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ruohan Li
Afbeeldingscredits: Ruohan Li
Projectteamleden: Creative Director:Aura Lee Design Director:Ohon Designer:Hong Qiu Yongqi Liu Miln Chasel
Projectnaam: Heritage
Projectklant: Easyou brand design


Heritage IMG #2
Heritage IMG #3
Heritage IMG #4
Heritage IMG #5
Heritage IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp