Love Hanshui: Een Ode aan Wuhan's Waterrijke Erfgoed

Yanhui Zhang's Waterverpakking Eert Wetland Stad met Traditionele Kunst

In de schitterende samensmelting van kunst en ecologie brengt Yanhui Zhang een eerbetoon aan Wuhan als 'Internationale Wetland Stad' door middel van een unieke waterverpakkingsserie.

Wuhan's status als 'Internationale Wetland Stad', toegekend tijdens de Ramsar Conventie over Wetlands in 2022, vormt de inspiratiebron voor ontwerper Yanhui Zhang. In zijn nieuwste creatie, Love Hanshui, worden vier zeldzame inheemse dieren - de vinvissen, de blauwkop eend, de zwarte ooievaar en de eland - gekozen om de vier seizoenen in deze stad te vertegenwoordigen. De toepassing van traditionele Chinese schilderkunst integreert op vernuftige wijze de beeltenissen van deze dieren met afbeeldingen van lokale wetlands en toeristische trekpleisters.

Wat Love Hanshui onderscheidt, is de combinatie van vier inheemse diersoorten met lokale wetlands en landschappen, uitgebeeld door middel van traditionele Chinese inktkunst. Deze abstracte en concrete weergave reflecteert thema's van culturele overerving en ecologische bescherming, waarmee het een uniek aandenken vormt aan Wuhan's erkenning als 'Wetland Stad'.

De technologie achter de realisatie van Love Hanshui is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. De witte flessenetiketten worden geproduceerd met een krimplabelproces en spotkleurendruk. De traditionele Chinese schilderkunst brengt de lokale fauna tot leven en schetst een levendig beeld van het wetlandschap, waarbij thema's als harmonieuze co-existentie, milieubescherming en de erfenis van Chinese cultuur en kunst worden benadrukt.

Met een diameter van 60mm en een hoogte van 220mm is de fles van Love Hanshui niet alleen een kunstwerk, maar ook een praktisch voorwerp. Het ontwerpteam, geleid door creatief directeuren Zhang Yanhui en Xia Ling, en ondersteund door procesdirecteuren Zhou Xiaoli en Zhang YuXuan, en ontwerper Xu Yanliang, heeft een product gecreëerd dat zowel esthetisch als functioneel is.

De interactie met het ontwerp gaat verder dan het visuele. Door de QR-code op het etiket te scannen, kunnen gebruikers met behulp van AI-technologie een driedimensionaal en dynamisch beeld van de inkttekening ervaren, wat leidt tot innovatieve en interessante interacties. Dit aspect maakt Love Hanshui niet alleen aantrekkelijk voor het oog, maar ook boeiend voor de geest.

De ontwikkeling van Love Hanshui, gestart in februari 2023 en voltooid in april 2023 in Wuhan, is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar lokale ecologie en de diepere culturele betekenissen van Chinese kunst en cultuur. Het overwinnen van de uitdaging om dierfiguren en landschapsbeelden naadloos te integreren in traditionele Chinese inktkunst, vereiste een grondige studie van oude werken en herhaalde aanpassingen om een beeld te presenteren dat voldoet aan het creatieve ontwerp.

Als bekroning op het harde werk en de creativiteit, heeft Love Hanshui de Zilveren A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp in 2024 gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die blijk geven van uitzonderlijke expertise en innovatie, en die een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid tentoonspreiden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pufine Creative
Afbeeldingscredits: Pufine Creative
Projectteamleden: Creative Director: Zhang Yanhui Creative Director: Xia Ling Process Director: Zhou Xiaoli, Zhang YuXuan Designer: Xu Yanliang
Projectnaam: Love Hanshui
Projectklant: Wuhan Pufine Creative Technology Co., Ltd.


Love Hanshui IMG #2
Love Hanshui IMG #3
Love Hanshui IMG #4
Love Hanshui IMG #5
Love Hanshui IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp