Beer Mail by Volfas Engelman: Een Uniek Ontwerp voor Ambachtelijke Bierverpakkingen

Ontworpen door Bold Brands

Inleiding

Craft bier is de afgelopen jaren enorm populair geworden en de concurrentie in deze markt is hevig. Om op te vallen tussen de vele andere biermerken, heeft Volfas Engelman het unieke concept van Beer Mail bedacht. Dit concept combineert exclusieve bieren met opvallende en creatieve verpakkingen. Het ontwerp, gemaakt door Bold Brands, is een ware eyecatcher en weerspiegelt de unieke smaken van de verschillende biersoorten.

De inspiratie voor het ontwerp van Beer Mail kwam voort uit het idee van post. De naam Beer Mail deed ons denken aan postzegels en hoe uniek en verzamelwaardig ze kunnen zijn. Omdat de bieren van Beer Mail exclusief zijn en in kleine hoeveelheden worden geproduceerd, wilden we dit reflecteren in het ontwerp van elk etiket. Elke biersoort heeft een unieke combinatie van onverwachte smaken die de toon zetten voor collage-achtige illustraties. Deze illustraties combineren elementen die op het eerste gezicht onafscheidelijk lijken.

Het ontwerp van Beer Mail is anders dan andere bierverpakkingen. Het doel was om dezelfde verrassing die de uitzonderlijke smaak van het bier veroorzaakt, visueel over te brengen. Elk etiket moet niet alleen uniek en opvallend zijn, maar ook de aandacht van de consument vasthouden. Het was belangrijk om niet alleen aantrekkelijk te zijn, maar ook een associatie met de smaak te creëren. Daarom zijn de ingrediënten die gebruikt worden bij het brouwen van het bier verborgen in levendige illustraties.

Het ontwerp van Beer Mail is gerealiseerd met behulp van digitale printtechnologie. De flesetiketten zijn geproduceerd in de brouwerij zelf, terwijl de blikjes zijn bedrukt in een speciale drukkerij voor blikverpakkingen. De keuze voor zowel flessen als blikjes als primaire verpakkingsmaterialen zorgt ervoor dat Beer Mail naadloos kan integreren in de bestaande ambachtelijke biermarkt.

Beer Mail is een doorlopend project dat begon in januari 2020. Elke maand wordt er een nieuwe variëteit aan het assortiment toegevoegd. Het ontwerpteam, bestaande uit Creative Director Motiejus Gaigalas en Graphic Designer Sandra Ramoskaite, heeft intensief onderzoek gedaan naar de ambachtelijke biermarkt en heeft zich laten inspireren door de gedurfde ontwerpen en creatieve illustraties die in deze sector te vinden zijn.

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van Beer Mail was het combineren van het rebelse karakter van ambachtelijk bier met de klassieke uitstraling van het hoofdmerk Volfas Engelman. Het ontwerpteam slaagde erin om deze twee elementen te verenigen door gebruik te maken van collage-achtige graphics en een postzegelachtig etiket. Dit resulteerde in een unieke visuele identiteit die zowel de moed van de producent als de unieke kwaliteiten van het bier zelf weerspiegelt.

Het ontwerp van Beer Mail is erkend met een Silver A' Design Award in de categorie Packaging Design. Deze prestigieuze prijs is toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van Beer Mail is een perfect voorbeeld van de uitmuntendheid en innovatie die deze prijs beloont.

Met Beer Mail heeft Volfas Engelman een uniek concept gecreëerd dat niet alleen de smaakpapillen verrast, maar ook visueel indruk maakt. Het ontwerp van Bold Brands combineert opvallende illustraties met een unieke verpakkingsvorm, waardoor Beer Mail zich onderscheidt van andere biermerken. Dit ontwerp is een ware blikvanger en een must-have voor liefhebbers van ambachtelijk bier.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Motiejus Gaigalas
Afbeeldingscredits: Illustrations & Visuals: Sandra Ramoskaite
Projectteamleden: Creative Director: Motiejus Gaigalas Graphic Design: Sandra Ramoskaite
Projectnaam: Beer Mail by Volfas Engelman
Projectklant: Motiejus Gaigalas


Beer Mail by Volfas Engelman IMG #2
Beer Mail by Volfas Engelman IMG #3
Beer Mail by Volfas Engelman IMG #4
Beer Mail by Volfas Engelman IMG #5
Beer Mail by Volfas Engelman IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp