Tanaka 1789 X Chartier Sake Blend 001: Een Samensmelting van Culturen

Een Uniek Ontwerp van Laurent Hainaut

Inleiding

De Tanaka 1789 X Chartier Sake Blend 001 is een innovatieve blend die het resultaat is van een samenwerking tussen de Tanaka 1789 Brouwerij en Francois Chartier. Het ontwerp van deze sakefles is geïnspireerd op de kenmerkende architectuur van de Tanaka Brouwerij en combineert de unieke eigenschappen van zowel de Edo-periode's Kura-architectuur als Chartier's aromatische wetenschap en expertise.

Unieke Eigenschappen

Het ontwerpteam van forceMAJEURE heeft nauw samengewerkt met Chartier om een uniek ontwerp te creëren voor deze baanbrekende serie blends. Het zwarte rasterpatroon op de achtergrond van het etiket roept de prachtige muren van de brouwerij op en symboliseert de unieke kenmerken van de Kura-architectuur uit de Edo-periode. Het patroon is gedrukt als vernis rondom de fles en vormt een reeks zeshoeken, een belangrijk symbool van Chartier's aromatische wetenschap.

Bij het ontwerpen van het etiket hebben we opgemerkt dat zowel Tanaka 1789 als Chartier zwart en wit prominent in hun eigen merkidentiteit gebruikten. De minimalisme, elegantie en luxe van zwart en wit sluiten perfect aan bij de kwaliteit van het product. In de traditionele sakeverpakking worden zwarte flessen gereserveerd voor de meest premium Sakes. Om het beste van beide merken te illustreren, hebben we Tanaka en Chartier gecombineerd in een kruispatroon, waarbij we een gemeenschappelijke 'A' hebben gebruikt om de twee woorden samen te brengen.

Realisatietechnologie

Het ontwerpteam van forceMAJEURE wist dat het ontwerp modern, eenvoudig en verfijnd moest zijn. De details moesten worden uitgedrukt om de samensmelting van twee rijke culturen te laten zien. Het gekozen ontwerp voor het etiket was een prachtige combinatie van het patroon van de traditionele brouwerijmuur en de zeshoek die deel uitmaakt van het merk van Francois Chartier. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar het papier dat gebruikt zou worden voor het etiket, zodat de korrel en textuur perfect zouden aansluiten bij de kleur en textuur van de fles. Om te kunnen werken met een beperkte productie, moesten we de juiste leveranciers vinden om samen te werken met de bottelaars en andere leveranciers, zodat alle elementen op tijd bij elkaar gebracht konden worden voor de productie.

Design Team

Het ontwerpteam bestond uit Michelle Mak, Creative Director, Kei Hayashi, Senior Designer en Linda Tseng, Production Director.

Designnotities

forceMAJEURE heeft nauw samengewerkt met Chartier om een merk- en visuele strategie te ontwikkelen, evenals een ontwerpsysteem, om de samenwerking tussen de Tanaka 1789 Brouwerij en Francois Chartier te vertegenwoordigen. Ze wilden de synergie van twee meesters in hun respectievelijke ambachten tot leven brengen, de tegenstelling tussen oud en nieuw, traditioneel en modern voor dit baanbrekende product. De klanten waren op zoek naar een zeer moderne interpretatie voor dit merk, en dat is bereikt in het ontwerp.

Prijzen en Erkenning

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Packaging Design Award 2021 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van de Tanaka 1789 X Chartier Sake Blend 001 is geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheid, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Laurent Hainaut
Afbeeldingscredits: Laurent Hainaut
Projectteamleden: Michelle Mak, Creative Director Kei Hayashi, Senior Designer Linda Tseng, Production Director
Projectnaam: Tanaka 1789 X Chartier Sake Blend 001
Projectklant: Laurent Hainaut


Tanaka 1789 X Chartier Sake Blend 001 IMG #2
Tanaka 1789 X Chartier Sake Blend 001 IMG #3
Tanaka 1789 X Chartier Sake Blend 001 IMG #4
Tanaka 1789 X Chartier Sake Blend 001 IMG #5
Tanaka 1789 X Chartier Sake Blend 001 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp