Mountain Tea: Een Unieke en Milieuvriendelijke Theeverpakking

Een Innovatief Ontwerp van Xianfeng Wu

Inleiding

De Mountain Tea, ontworpen door Xianfeng Wu, is een unieke theeverpakking die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Geïnspireerd door de prachtige natuurlijke omgeving van Xishuangbanna, een regio in de Chinese provincie Yunan, is deze verpakking een eerbetoon aan de rijke theecultuur van het gebied. Met zijn innovatieve ontwerp en milieuvriendelijke materialen is de Mountain Tea een ware blikvanger.

Body

De Mountain Tea onderscheidt zich van traditionele Chinese theeverpakkingen door zijn unieke vorm en gebruiksgemak. In plaats van de gebruikelijke theebladeren, is de thee verpakt als kleine snoepjes. Dit maakt het niet alleen handiger in gebruik, maar geeft het ook een modieuze uitstraling.

Het ontwerp van de verpakking is geïnspireerd op de weelderige natuurlijke omgeving van Xishuangbanna. Op de buitenverpakking zijn zeldzame dieren te zien die zich bevinden in de theebomen. Het resultaat is een levendig en natuurlijk tafereel dat de schoonheid van de regio weerspiegelt.

De Mountain Tea is gemaakt van milieuvriendelijk handgemaakt papier. De thee wordt eerst individueel verpakt en vervolgens samengevoegd tot een geheel. Dit is een combinatie van traditionele verpakkingsvormen en innovatie, waardoor het een uniek en duurzaam ontwerp is.

De verpakking van de Mountain Tea is 280mm x 205mm x 70mm, waardoor het een opvallend en indrukwekkend formaat heeft. Het is ontworpen om op te vallen in winkelschappen en de aandacht van consumenten te trekken.

De Mountain Tea is niet alleen een visueel aantrekkelijke verpakking, maar heeft ook een interactief element. De verpakking bestaat uit vier afzonderlijke delen die samen een compleet beeld vormen. Dit geeft het product een opvallende presentatie op de winkelschappen en weerspiegelt tevens de culturele achtergrond van de thee.

De ontwikkeling van de Mountain Tea begon in februari 2019 en werd voltooid in januari 2020 in Shenzhen. Het werd voor het eerst tentoongesteld in het Shenzhen Convention and Exhibition Center in december 2020. Het ontwerpproces omvatte uitgebreid onderzoek naar de behoeften en verwachtingen van consumenten, evenals de impact van het product op de winkelschappen.

Hoewel het ontwerpproces enige uitdagingen met zich meebracht, zoals de handmatige productie en montage, slaagde het team erin om een perfect eindproduct te creëren. De markt heeft positief gereageerd op de Mountain Tea, wat de innovatie en kwaliteit van het ontwerp bevestigt.

Conclusie

De Mountain Tea, ontworpen door Xianfeng Wu, is een unieke en milieuvriendelijke theeverpakking die de aandacht trekt met zijn innovatieve ontwerp en visuele aantrekkingskracht. Geïnspireerd door de prachtige natuurlijke omgeving van Xishuangbanna, biedt deze verpakking een eerbetoon aan de rijke theecultuur van het gebied. Met zijn combinatie van functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid is de Mountain Tea een ware blikvanger in de wereld van theeverpakkingen.

De Mountain Tea werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische en artistieke vaardigheden die eraan ten grondslag liggen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xianfeng Wu
Afbeeldingscredits: Xianfeng Wu
Projectteamleden: Wu Xianfeng
Projectnaam: Mountain Tea
Projectklant: Xianfeng Wu


Mountain Tea IMG #2
Mountain Tea IMG #3
Mountain Tea IMG #4
Mountain Tea IMG #5
Mountain Tea IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp