Oulevi Verpakkingsontwerp

Ontwerper: Zhangyong Hou

Inleiding

Oulevi is een nieuw bedrijf dat gespecialiseerd is in rauw bier. Het bier van Oulevi wordt gemaakt van gerst uit Australië, gist uit Noord-Europa en hop uit Noord-Amerika. In het verpakkingsontwerp wordt de herkomst van de grondstoffen getoond door middel van illustraties, en de vorm van de verpakking is een glas bier. Dit verhoogt niet alleen het visuele effect, maar stelt consumenten ook in staat om de uitstekende kwaliteit van de producten te begrijpen.

Ontwerper Zhangyong Hou heeft met het Oulevi verpakkingsontwerp een unieke manier gevonden om de charme van het bier over te brengen. Door middel van illustraties worden de verschillende ingrediënten van het bier, zoals gerst, hop en gist, op een visueel aantrekkelijke manier weergegeven. Het resultaat is een verpakking die niet alleen de aandacht trekt, maar ook de kwaliteit en herkomst van het bier benadrukt.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere verpakkingen is de focus op de herkomst van de grondstoffen. Door de illustraties wordt duidelijk dat Oulevi gebruik maakt van hoogwaardige ingrediënten van over de hele wereld. Dit geeft consumenten het vertrouwen dat ze een kwaliteitsproduct in handen hebben.

Het Oulevi verpakkingsontwerp is gerealiseerd met behulp van roestvrijstalen blikken. De specificaties van de verpakking zijn als volgt: inhoud van 1 liter, afmetingen van 274 mm lang en 193 mm hoog.

De uitdaging bij dit ontwerp was om als nieuw merk snel op te vallen in het schap en consumenten snel de voordelen van het product te laten begrijpen. Door het gebruik van een glas bier als symbool en illustraties om de voordelen van het product weer te geven, is deze uitdaging succesvol aangegaan.

Het Oulevi verpakkingsontwerp is tot stand gekomen na uitgebreid onderzoek onder consumenten. Uit dit onderzoek bleek dat consumenten graag meer willen weten over het verhaal achter een product om de kwaliteit ervan te kunnen beoordelen. Door de herkomst van de grondstoffen duidelijk te tonen, wordt aan deze behoefte voldaan.

Het Oulevi verpakkingsontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2021. Deze award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Oulevi wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en de technische kenmerken die bijdragen aan een betere wereld.

Het Oulevi verpakkingsontwerp is een ware blikvanger op het schap. Met zijn unieke illustraties en focus op de herkomst van de grondstoffen weet het de aandacht te trekken en consumenten te overtuigen van de kwaliteit van het product. Oulevi heeft met dit ontwerp een sterke visuele identiteit gecreëerd die consumenten direct herkennen en waarderen.

Met het Oulevi verpakkingsontwerp heeft ontwerper Zhangyong Hou laten zien dat een goede verpakking meer is dan alleen een omhulsel. Het kan een verhaal vertellen, de kwaliteit van het product benadrukken en consumenten overtuigen. Oulevi is met dit ontwerp klaar om de markt te veroveren en een blijvende indruk achter te laten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhangyong Hou
Afbeeldingscredits: Zhangyong Hou
Projectteamleden: Zhangyong Hou
Projectnaam: Oulevi
Projectklant: Zhangyong Hou


Oulevi IMG #2
Oulevi IMG #3
Oulevi IMG #4
Oulevi IMG #5
Oulevi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp