Xijiu Silk Road Liquor: Een eerbetoon aan de oude handelsroute

Een uniek ontwerp dat de geest van de Zijderoute viert

Inleiding

De Xijiu Silk Road Liquor is een bijzonder ontwerp dat de rijke geschiedenis en culturele uitwisselingen van de oude Zijderoute viert. Met zijn prachtige fles en unieke verpakking is dit een eerbetoon aan de belangrijke rol die de Zijderoute heeft gespeeld in de wereldwijde handel en culturele communicatie. Ontworpen door Hai Zhu, is dit een ware blikvanger die de aandacht trekt van liefhebbers van kunst, design en geschiedenis.

Ontwerp en inspiratie

Het ontwerp van de Xijiu Silk Road Liquor is geïnspireerd op de tien belangrijke plaatsen langs de Zijderoute in China. Elk van deze plaatsen wordt vertegenwoordigd door een prachtig porseleinen schilderij op de fles. De kleuren van de fles zijn geïnspireerd op de zijde die over de Zijderoute werd verhandeld, waardoor een visueel spektakel ontstaat dat de rijke geschiedenis van deze oude handelsroute weerspiegelt. Daarnaast is er een gouden lint om de fles gewikkeld, geïnspireerd op de kronkelende route van de Zijderoute op de kaart. Dit ontwerp neemt de consument mee op een reis door de Zijderoute en brengt de geschiedenis tot leven.

Technologie en specificaties

De Xijiu Silk Road Liquor fles is gemaakt van gepolijst porselein en is voorzien van tien porseleinen schilderijen van de belangrijkste plaatsen langs de Zijderoute. Het gouden lint dat om de fles is gewikkeld, herstelt de route van de Zijderoute. De flesdop is geïnspireerd op het keizerlijke jadezegel, dat vroeger werd gebruikt als douanestempel langs de Zijderoute. De verpakking heeft verschillende patronen met bijbehorende kleurenschema's om de prachtige kleuren van zijde weer te geven, en de unieke bloempatronen vertegenwoordigen culturele uitwisseling en erfgoed. De afmetingen van de fles zijn 53,5 mm x 22,5 mm x 32 mm.

Interactie en locatie

De Xijiu Silk Road Liquor wordt geleverd in een luxe verpakking van imitatieleer, voorzien van bronzen pinnen en een handvat. Wanneer de gebruiker de verpakking opent, worden de tien landschappen van de Zijderoute in gesneden schilderijen getoond. Dit zorgt voor een interactieve en boeiende ervaring die de gebruiker meeneemt op een reis door de geschiedenis. Het ontwerp van de Xijiu Silk Road Liquor is ontwikkeld in Chengdu, China en werd gelanceerd in Guizhou in september 2022.

Erkenning en prijzen

Het ontwerp van de Xijiu Silk Road Liquor is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Packaging Design. Deze prestigieuze prijs erkent het buitengewone vakmanschap, de innovatie en de artistieke vaardigheid van het ontwerp. Het ontwerp is bewonderenswaardig vanwege zijn technische kenmerken en prachtige artistieke details, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Conclusie

De Xijiu Silk Road Liquor is niet alleen een prachtig ontwerp, maar ook een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en culturele uitwisselingen van de Zijderoute. Met zijn unieke fles en verpakking neemt dit ontwerp de gebruiker mee op een reis door de geschiedenis en brengt het de geest van de Zijderoute tot leven. Het is een ware blikvanger voor liefhebbers van kunst, design en geschiedenis.

Keywords: Cultuur, Jiang-smaak, Zijderoute, herdenkingsdrank, verpakking met imitatieleer


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhu Hai
Afbeeldingscredits: Zhu Hai
Projectteamleden: Zhu Hai
Projectnaam: Xijiu Silk Road Liquor
Projectklant: Zhu Hai


Xijiu Silk Road Liquor IMG #2
Xijiu Silk Road Liquor IMG #3
Xijiu Silk Road Liquor IMG #4
Xijiu Silk Road Liquor IMG #5
Xijiu Silk Road Liquor IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp